29 Aralık 2008

Ertuğrul Sağlam Bursaspor Yolunda



Bursalılar için kaderin bir cilvesi herhalde bu Beşiktaş kökenli teknik direktörlerin takımın başına gelmesi. Artık kabak tadı vermeey başlayan bu takıntı ile en son Samet Aybabayı takımın iyi durumuna rağmen resmen istifaya zorlamışlardı, bakalım bu defa tavırları nasıl olacak. Sağlam'ın kişiliğine olan saygılarından dolayı Beşiktaşlılığı'nın 2. plana atılması muhtemel.

Beşiktaş'tan ayrıldığı zaman Ertuğrul Hoca için bu yazıda kariyeri açısından ülkedeki kısır döngüye dahil olmadan yurtdışına kapağı atmasının en doğru yol olacağını belirtmiştim, Bursa tercihini bu boyutu değerlendirdiğimde o dönüye dahil olmasından korkuyorum. Bursaspor için geçen hafta yazdığım yazıda sahip olunan potansiyel ile ortaya çıkan sonuç arasındaki çelişkiden dem vurmuştum. Kayseri'deki özgür çalışma ortamından sonra Beşiktaş'da yaşadığı baskı Bursa'daki ortama daha rahat alışmasını sağlayabilir, sanırım en büyük avantajı da bu olacak: Baskı ve strese dayanıklılık konusunda antremanlı olması. Şehirde futbolun üzerinde bulunduğu kaygan zemin, camianın bir türlü istikrarı yakalayamamış olması, taraftarın takım üzerinde yapabileceği negatif etki ise en büyük dezavantajı olacak genç teknik adamın.

Bu ülkede teknik direktörlüğe devam etmemesini isterdim Ertuğtul Sağlam'ın ama O kalıp bir şeyler ıspat etmek istedi herhalde. Teknik direktörlerin bir çok kulüpte diken üstünde çalıştığı bir ülkede Bursaspor gibi riskli bir tercih umarım başarılı günler için yeni bir başlangıç olur.

Hiç yorum yok: