17 Aralık 2008

Manu'da Sağ Bek'in Yeni Sahibi: Rafael Da Silva



Manchester United'da yıllardır sahibi değişmeyen tek bölgedir sağ bek pozisyonu. Tam bir istikrar abidesi olan Gary Neville yaklaşık 15 yıldır bu bölgenin değişmez oyuncusu haline geldi, 350'den fazla maçta forma giydi. Manu'da çok şey değişti, kadroya yeni isimler katıldı, pek çok poziyon genç oyuncular ile donatıldı, önünde oynayan Cantona, Beckham takımdan ayrıldı ama Gary Neville hep sağ bek pozisyonunun bir numaralı oyuncusu olarak kaldı. O'nun sayesinde de Manu bu pozisyona neredeyse tek kuruş harcamadı tranferde. Arkasında da alternatif olarak West Brown beklemekte.

Neville'in yaşının 35'lere doğru geldiği hesaba katılırsa, sağ kanat için yeni isimlere 1-2 seneye kadar ihtiyaç duyulabileceği düşünülüyordu ki Rafael Da Silva vizyona çıktı. Bu sene kupa maçlarında da oynamaya başlayan bu genç yetenek tam bir kanat oyuncusu profilinde. Bir bek için hücum yönü de oldukça gelişmiş.

Ferguson'da bu genç yetenekden oldukça umutlu olmalı ki şimdiden bu mevkinin sahibi olarak görmeye başlamış. "Gary Neville ve West Brown'ın küçük bir problemleri var ve formayı kapmak için oyunlarını şu anki seviyesinden daha ileri taşımak zorundalar. Çünkü Rafael formayı kapmış gibi görünüyor."

Hiç yorum yok: