23 Aralık 2008

Beylerbeyi'nde Değişim Belirtileri



Beylerbeyi konusuna ilk parmak basışımız yaklaşık 2.5 ay öncesini bulur. Bu yazı ile eleştirmiştik pratikteki uygulamanın amacından sapışını. Aslında yazıyı yazmayı çok önceleri kafaya koymuştum, sezonun ilk maçında binbir hevesle gittiğim Gaziosmanpaşa - Beylerbeyi maçında genç oyuncuların sahada olmadığını ve oyuna 70. dakikalardan sonra dahil olduklarını görünce kafamda soru işaretleri oluşmuş ve bu durumun geçici olduğunu umut ederek ayrılmıştım staddan. Sonra düzenli olarak takip ettim maçları ama değişmeyen bir şey varsa o da takımda düzenli forma giyen gençlerin sayılarının bir elin parmaklarını geçmeyişiydi.

Takımın başına bu altyapı organizasyonunun değerini anlamayacak, sırf çeşitli liglerde tecrübesi olduğu için oraya getirmeye karar verdiğiniz bir hoca ile Galatasaray.org'da Beylerbeyi sayfasına yazılan misyon cümlelerinin bir anlamının olması beklenemezdi zaten.

3-4 hafta önce İlyas Tüfekçi ile geçen sezon paf takım hocalğı yapan Erkan Hoca'nın takımın başına getirlmesi ile gençlerin daha çok forma şansı bulacağını ve en azından başta çizilmiş olan amaç ile daha bir örtüşür hale gelineceğine dair olan inancımızı belirtmiştik ki öyle de oldu.

Uğur Demirok ve İrfan'ın düzenli forma giydiği 11'e kalede Fırat ve defansta Gürege'de eklenmiş durumda. Şu an için 4 oyuncunun düzenli forma bulmaya başladığı görülüyor. Benim çok fazla ümitli olduğum Mehmet Düz'de hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyorum. Teknik ekip değişikliğinden önceye göre daha fazla forma şansı bulsa da henüz ilk 11'deki yerini sağlamlaştırabilmiş değil. Secan Ekinci'de daha fazla forma bulmaya başlamış durumda ama benim asıl dikkatimi çeken Cihan kardeşlerin ikisinin de henüz doğru dürüst 18 kişilik kadroya dahi girememeleri. Sakatlıkları yok ise şaşırtıcı bir durum gibi görünüyor.

Teknik ekip sonrası bir değişim var ama altyapıdan çıkan oyuncuları Galatasaray A Takımı'na hazırlamak adına daha fazla oyuncunun şans bulacağı bir yapıya bürünmek şart. Zaman içerisinde bu gelişime de tanıklık yapmak dileğiyle...

Hiç yorum yok: