13 Aralık 2008

El Classico



Uzun yıllardır iki takım arasında oynanan maçlarda bir tarafın bu kadar bariz şekilde favori olduğunu hatırlamıyorum. Ronaldinho'lu zamanda da Barca'nın Barnebau'da 3-0 aldığı maçı hatırlıyorum, o zaman dah maç öncesi bu kadar emin konuşmuyordu herkes.

Bahis oranlarına da yansımış bu açık favori olma durumu Barca'nın. 1.5 ganyan veriyorlar ortalamada Barca'nın galibiyetine. Real için ise 1'e 5 gibi bir oran söz konusu. Guardiola maç öncesinde "Rakibe saygı duyduklarını üstüne basarak söyledi". Sanırım oyuncularının mutlak favori olarak gösterilmelerinin onları etkilemesinden çekiniyor haklı olarak.

Ramos ise kaybedecek hiç bir şeyi olmamanın rahatlığını taşıyor, ama alacağı bir galibiyetin de ona kazandıracağı karizmanın da farkında. Bu farkındalık bu maçta daha cesur hamleler yapma rahatlığını da kazandıracakdır İspanyol teknik adama.

Hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarında Barca 7 as oyuncusunu bu maçı düşünerek dinlendirdi, tam tersine Madrid tarafı ise tam kadro sahadaydı. Bu tercihler oyuncuların temposunun yüksek olmasını beklediğimiz bu maçta oyuncuların fiziki durumlarını etkiler mi hep beraber göreceğiz.

Barça Iniesta'nın oynayıp oynamadığı belli olmadığı düşünülür ise tek eksikle sahada olacak. Real'de ise Robben, De la Red, Nistelrooy'un oynamayacaklarını biliyoruz. Ramos bakalım takımın sahadaki dizilişinde bu eksiklerin de etkisi ile beklenmedik sürprizlere imza atacak mı?

Evet, maçın favorisi açık ara Barça, fakat bu durumun Real'li oyuncular üzerinde pozitif bir etki yapması da beklenebilir. Bu motivasyon maçın sonucuna da etki edebilir. Barça erken bir gol bulur ise muhtemelen maçı rahat koparacaktır, tam tersi durumda da Real'in direnci yükselerek beklenmedik bir sonuca doğru da gidebilir maç.

Hiç yorum yok: