14 Aralık 2008

Madrid Barça'lanmadan Kaçamadı :2-0



Maç öncesinde Barcelona'nın bulacağı erken golün maçı kolaylaştıracağını aksi takdirde gol yememenin getirdiği motivasyonun Madrid'i daha dirençli kılabileceğini yazmıştık. Tam da bu cümleye uygun bir maç oldu. Barça maça çok tempolu başladı, özellikle Messi ile sağ taraftan ciddi yüklendiler Real kalesine ama golü bulamadılar. Real'in Messi ye karşı almış olduğu önlem oldukça ilginçti: "Sert Fauller" . Gerçekten de Messi ilk yarım saatde 3-4 tane sert direk bileğe darbe aldı, neyseki maça devam edebildi.

Barça'nın ilk 20-25 dakikadaki hızı ilk yarının sonlarına doğru kesildi fakat oyunun kontrolü sürekli kendilerindeydi. Sadece topu gol bölgesine taşımakta zorluk çektiler. Real tamamiyle kendi sahasına gömüldü ve hızlı kontrataklarla gol arama yoluna gitti. Sadece 1 pozisyon bulabildiler bu şekilde , o da Drenthe'nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyondu. Onun dışında kayda değer bir pozisyon üretemediler. Aslında pozisyo üretecek bir orta saha kurgusu da yoktu Madrid ekibi'nin. Özelikle de Barcelona'nın bir kaç adam ile birlikte yapmış olduğu alan daraltmalar karşısında topu ayaklarından hemen çıkarma yoluna gittiler. 90 dakikanın sonunda Real'in yapmış olduğu isabetli pas sayısının 171 gibi çok düşük bir sayıda kaldığı ve topa sahip olma oranlarının da %34.5 olduğu düşünülürse topa hükmetme konusunda yaşadıkları ciddi sıkıntı görülecektir. Bunda dediğimiz gibi hem Barça'nın orta sahada yapmış olduğu sağlam pres hem de Real'in orta saha kurgusunun etkisi vardı.

İkinci yarıda yine Real yarı sahasında oynanan bir oyun vardı karşımızda. Etoo'nun penaltısını Casillas'ın kurtarması ile iyice artan ümitlerini yine son 10 dakikada Etoo'nun ve Messi'nin ayağından gelen goller bitirdi. El Classico beklendiği üzere favori takımın üstün oyunu ve haklı galibiyeti ile bitti. Huande Ramos oyun olarak değil ama sonuç olarak iyi bir başlangıç yapmaya çok yaklaşmıştı oysa ilk La Liga maçında.

Barça'da Iniesta'nın yokluğu hissedildi. Gudjohnsen elinden geleni yapmaya çalıştı fakat Xavi -Iniesta ikilisinin üretmiş olduğu sinerji bambaşka gerçekten. Bu oyun yapısı, tempo ile Barcelona La Liga'nın bitimine bir kaç hafta kala şampiyonluğunu ilan edebilir, son haftaları formalite havasında geçirtebilir bir çok takıma. Önlerindeki tek engel şansız sakatlıkların yaşanması ihtimali. Umarız böyle talihsizlikler yaşanmaz ve bu takımı bu görüntüde izleme şansında mahrum kalmayız.

Hiç yorum yok: