13 Aralık 2008

Dengesiz Arsenal



Arsenal bu sene iyiden iyiye dengesizleşti. Özellikle Premeire Lig'de Stoke Cty, Hull city gibi her ne kadar dişli olsalar da ligin yeni ekiplerine puan kaybeder iken Chealsea ve Manchester United gibi favori gösterilmedikleri maçlarda ise birçoklarını şaşırtarak sahadan 3 puan ile ayrılmayı başardılar.

Bugün de Middelesbrough deplasmanındaydılar. Adebayor ile öne geçmelerine rağmen eski dost Aliadiare'nin Tuncay'ın asisti ile gelen golüne engel olamadılar ve sahadan 1 puan ile ayrılmak zorunda kaldılar. Özellikle lider Liverpool'un kendi evinde Hull City önünde puan kaybetmesinden sonra kaybettikleri 2 puan şimdi çok daha değerli Arsenal için. Üstelik önümüzdeki hafta kendi sahalarında oynayacakları Liverpool maçı ile puan farkını bir anda 8 den 3'e indirme şansını yakalayacaklardı.

Bu tabloda akıllara acaba "Arsenal'in yetenekli gençleri zorlu maçlara daha iyi konsantre olabilirken favori gösterildikleri nispeten kolay maçlarda ise bir motivasyon sorunu mu yaşıyorlar" sorusunu getirmiyor değil. Lig elbette uzun maraton, daha alıncak çok puan var ama Arsenal'in şu ana kadar yaptığından daha fazlasını yapmak zorunda olduğu kesin ilerleyen haftalar için.

Hiç yorum yok: