03 Aralık 2008

Almanya'da Kritik Gece : Hertha BSC - Galatasaray

Metalist maçında alınacak 1 puan herşeyi daha da kolaylaştıracaktı bu akşam grup liderliği adına, oysa şimdi 1 puan yeterli olmayacak grubu 1. bitirmek için. Gruptan çıkma derdinde değilim ben, burada en azından çeyrek finali görmek için 1. olarak çıkmak lazımdı bu 4'lü arasından üstelik 2 maç sonunda toplamda 6 puan toplamışken ama ne yazık ki olmadı.

Bu sene Galatasaray'ı yenmek isteyen takımların en büyük kozlarının "orta sahayı kalabalık tutmak" ve "baskı uygulamak" olduğu artık aşikar. Muhtemelen Hertha'da bu yola başvuracaktır. Oyun planlarını tam olarak bilmediğim için net bir analiz yapamayacağım fakat orta sahayı hızlı geçen ve savunmanın derinliklerine iyi toplar bırakan bir hücum yapısına sahip olduklarını gördüm izledğim maçlarda. Bugün Galatasaray topu kaptırdığında, topun gerisine minimum zamanda maksimum adamla geçmeyi başaramazsa orta sahayı hızlı geçen Cicero, Rafael, Voronin gibi adamlar defansı çok zor durumda bırakabilir.

Benfica'nın yumuşak yapısı hepimizi kandırdı aslında, o nedenle Benfica deplasmanındaki sürpriz oyunu kolaylıkla bekleyemiyorum. O nedenle maçın kilidi Galatasaray için ilk golü atmaktır. Eğer ilk golü yiyen taraf sarı kırmızılı ekip olur ise kalesinde daha çok gol görmesi muhtemeldir. Dilerim bu ihtimal gerçekleşmez ve alınacak 3 puan ile güle oynaya düşülür İstanbul yollarına, ama şunu itiraf etmek gerekiyor maçın favorisi Hertha'dır.

Hiç yorum yok: