17 Aralık 2008

UEFA Kupası Grup Maçları Final #1

UEFA Gruplarında E,F,G,H gruplarında son maçlar oynandı tablo netleşti.

E grubunda 3. lük için Braga'nın yeri kesinleşmişti. 1. lik mücadelesinden Milan ile İtalya'da 2-2 beraberlikle sahadan ayrılan Wolsfburg galip çıktı ve ilk sıraya yerleşti. Felix Magath bu sene iyi işler başardı. Çeyrek finali görmeleri gayet normal olur bu sene. Milan ise Şamp. Ligi'nden gelen takımlar ile eşleşecek. Şu andaki form durumlarına bakılırsa turu geçmeleri çekecekleri kura ile orantılı görünüyor.

F grubunda, daha önce yazdığımız yazıda da belirtmiştik tam bir heyecan fırtınasının eseceğini. Villa'nın 3. lüğün en kuvvetli adayı olduğunu yazmıştık nitekim öyle de oldu. Ajax'ın grubu 1. bitireceğini ve iddiası olmayan Slavia Prag'ı rahat geçeceğini düşünmüştüm, beni yanılttılar. Son dakikalarda beraberliği kurtardılar. 85. dakikaya girilmişken her iki maçta Ajax 2-1 gerideyken Villa skoru 3-1'e getirmişti. Bu durumda Villa ya da Slavia'nın atacağı 1 gol Ajax2ı 3. lüğe yerleştirecekti, Villa grubu 2. olarak bitirecekti. Şimdi ise grubun tepesinde Hamburg var. Ajax 2., Villa ise 3. lükte. Hamburg İlic ve Petric ikilisi ile rakipleri vurmaya devam ediyor. İlic 2 tane salladı bu akşam, seneye Bayern'de oynar ise Luca Toni ve Klose gibi ağır adamların yanında çabukluğu ile bayaı iş yaapcak gibi görünüyor. Martin Jol, Hamburg'u bu sene çeyrek final ötesine taşıyabilir, sadece zaman zaman gösterdikleri dengesizliğe tutulmasınlar yeter.

G grubunda, Brugge evinde Kopenhag'a kaybederek UEFA Kupası'na veda etti. Bu sonuç ile Kopanhag grubu 3. bitirdi. Dişli Kuzey Avrupa Takımları'na bir tane daha eklendi diyebiliriz. Sezon başından beri oldukça iyi sonuçlar alarak geldiler buralar. Özellikle deplasmanda etkili bir takım hüviyetindeler, Valencia'ya yenilmemeyi başardılar İspanya'da ve bu akşam da kritk bir galibiyet ile üst tura merhaba dedileri. Saint Ettien 1.lik koltuğunda, Valencia ise 2.

H grubunda, Deportivo ise maçın bitimine 15 dakika kala attığı gol ile gruptan 2. olarak çıktı. Nancy'ye yazık oldu. Bir önceki maçta son dakikalarda yedikleri goller ile yenilmeseler CSKA'ya şu an en azından 3. olarak çıkmışlardı. Leh Poznan, zaten iddiası olmayan bu sene genelde formsuz Feyenord'u Hollanda'da devirerek 3.lük vizesine alarak dönüyor Polonya'ya. Tam bir kapalı kutu aslında, böyle takımlar daha bir tehlikeli olurlar. 3. turda eşleşecek grup 1. sinin dikatli olması gerekebilir.

Grupların yarısının işi tamam, yarın dananın kuyruğu tam anlamıyla kopacak. 4 grupta da yerler kesinlemiş değil. Özellikle Benfica - Metalist maçı Galatasaray'ın pozisyonunu belirleyecek olması itibariyle kritik önem taşıyor.

Hiç yorum yok: