14 Aralık 2008

Hoffenheim 1:1 Schalke



Büyük bir iştahla oturmuştum oysa televizyonun karşısına kıran kırana bir mücadele izleyeceğimi umarak. Aslında ilk yarıda öyle de oldu, tempolu, bol pozisyonlu seyredilesi bir oyun vardı sahada. İkinci yarıda da aynısını umarken hakemin bence yanlış gösterdiği 2. sarı kart sonucunda Jones'un atılması ile Schalke geriye yaslandı ve o andan itibaren oyunun geneli Schalke yarı sahasında oynandı. Tamam futbolun içinde böyle etkenler var ama böylesine hevesle izlediğini bir maçın bu şekilde büyüsünü kaybetmesi epeyce sinir bozucu.

İlk yarıda Schalke'nin ani kontrataklarına karşılık soldan Salihovic sağdan Beck ve Obassi ile ceza sahasına top taşımaya çalışan Hoffeenheim izledik. Sağ kandaı çok daha etkili kullanarak yaklaştılar rakip kaleye. Özellikle Demba Ba biraz daha becerikli olsa ilk yarıda 2 gol bulmaları içten bile değildi. Halil'in orta sahadan taşıdığı toplardan ikincisinde Asamoah'ın önüne attığı nefis pas ile önce geçen Schalke oldu. İlkinde de Ernst topu kontrol edemeyince güzelim pozisyon heba oldu.

İkinci yarı yukarıda belirtilen etmenler ile daha çok Schalke yarı sahasında oynandı. Obassi'nin sakatlanıp çıkması Hoffenheim adına talihsizlikti her ne kadar yerine giren Selim frikikten golü atsada. Çünkü oyuna yapmış olduğu katkı göz önüne alınırsa Selim'in Obassi'nin gerisinde olduğu su götürmez bir gerçekti bu maçta. Beraberlik için yüklenen Hoffenheim'a karşı Farfan ve Asamoah gibi hızlı adamlar ile pozisyon bulmasını bekledim Schalke'nin ama o da gerçekleşmedi. Bu şablona uygun tek pozisyon ise Farfan'ın gole gider iken faul yaptığı gerekçesi ile durdurulan hücum oldu ki oldukça tartışmalı bir karardı.

Hoffenheim devre arasına lider olarak girmeyi başardı en azından 1 puan ile ayrılarak sahadan. Bundesliga'ya yeni çıkmış bir takım için oldukça büyük bir başarı ve ligin 2. yarısı için onlara büyük motivasyon verecek devre arası çalışmalarında. Büyük patron, dünya devi SAP'nin ortaklarından Dietmar Hopp büyük hedeflerinin peşinden koşmak adına takıma yeni takviyeler yapılması için kesenin ağzını açabilir.

Schalke açısından bakınca 3 puan alsalar ilk üçe yaklaşmak adına büyük avantaj olacakdı onlar için. Şimdi 3. sıradaki Hertha'nın 6 puan gerisindeler. Ligin 2. yarısında daha iyisin yapmalılar, nitekim ilk yarıdaki performansları onların potansiyellerinin altında.

Hiç yorum yok: