09 Aralık 2008

Şampiyonlar Ligi Gruplar Son Perde: #1



A,B,C ve D gruplarında son maçlar oynanacak bugün. A,B gruplarında taşlar henüz yerine oturmadı ve bugün bir heyecan fırtınası bekliyor bizleri. C grubu maçlar tamamiyle formalite. D grubunda ise Şampiyonlar Ligi'ne devam edecekler belli sadece sıralamları belli olacak bu akşma. UEFA'ya gidecek takım ise henüz ortada yok. PSV ya da Marsilla uluslararası arenadaki macerasını en azından şubat ayına kadar taşımaya çalışacak.

A grubunda Bordeaux'un gruptan çıkması için tek yol Roma'dan 3 puan çıkarmak. Eğer Franszılar 3 puan çıkarırlar ise Roma'nın gruptan çıkabilmesi için Chealsea'nin Cluj'u İngiltere'de yenmesi gerekiyor. Genel duruma bakılır ise Bordeaux'un alternetifinin tek ve deplasmanda oynuyor olması itibari ile işi zor. Roma ve Chelasea'nin gruptan çıkması olası.

B grubunda ise tam bir heyecan fırtınası esecek tıpkı A grubunda olduğu gibi. Inter'in gruptan çıkması garanti ama yeri belli değil. Anarthosis'in tek şansı var : Kardeş ülkesinden 3 puan ile dönmek. Panathinaikos yenilmez ise Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam edecek. Bremen'in tek umudu UEFA'ya kalabilmek. Bunun için de hem Inter'i yenmeleri hem de Anarthosis'in puan kaybetsi gerekecek. Maçlara bakılır ise Anarthosis'in Yunanistan'dan 3 puan alması zor. Inter Bremen maçında ise her şey olabilir.

C grubunda tam bir formalite akşamı olacak. Barca hafta sonunda oynayacağı Real maçını da düşünerek muhtemelen bazı oyuncularını dinlendirecektir grup 1.liğini garantilemenin vermiş olduğu rahatlık ile.

D grubunda ise UEFA şansını sürdüren iki takım kendi evlerinde oynayacakları karşılaşmalar ile kaderlerini çizecekler. Marsilla ikili averajda PSV'ye üstünlük sağlamış durumda. Dolayısı ile PSV'ye sadece Liverpool'u yenmek yetmeyecek aynı zamanda Marsilla'nın puan kaybetmesini bekleyecekler. İşleri zor yani.

Hiç yorum yok: