21 Aralık 2008

Premiere League'de Bugün: Arsenal vs Liverpool



Premiere Lig'de haftanın en önemli maçı Arsenal - Liverpool karşılaşması. Özellikle Arsenal için aradaki 8 puanlık farkı azaltabilmek için iyi fırsat. Olası bir mağlubiyet sonrası Chealsea'de Everton deplasmanında kazanabilirse Arsenal zirvenin 10 puan gerisine düşmüş olacak, kısaca anlamı çok daha büyük bir maç Gunners için. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında tartışmalı bir penaltı sonrası elenmenin acısı hala duruyor Wenger ve öğrencilerinde. O maçtan sonra ilk defa karşılaşıyorlar. Arsenal tarafı Mart ayındaki maçı da kendileri için bir motivasyon unsuru olarak görüyor.

İki takım da bu sene şampiyonluk yarışında çekiştikleri diğer 2 rakip (Chealsea & Manchester United) ile oynadıkları maçları kazandılar. Bugün galip gelecek ekip bu zorlu 3'lüden 9 puanı kapmış olacak.

Maçın bir diğer ilginç noktası da 20 yıl önce sezonun şampiyonu belirleyecek son maçında Anfield Road'da 2-0 alması gereken maçı son dakikada attığı 2. gol ile kazanarak Liverpool'u geride bırakan Arsenal'in bu gününü vurgu yapmak amacıyla bütün taraftarların o günün anısı için sarı t-shirtler ile maça gelmeye teşvik edilmeleri.

İki takımda da kilit oyuncular var. Adebayor ve Gerard maçın sonucuna etki etmeye en yakın iki isim bence. Livepool için Rafa Benitez'in sağlık sorunları nedenyile hafta boyunca antremanlara çıkamaması takımı negatif olarak etkileyecek mi onu da sahada göreceğiz.

Hiç yorum yok: