18 Aralık 2008

UEFA Kupası 3. Tur Muhtemel Eşleşmeler

Metalist yine yapacağını yaptı ve Benfica'nın sayısız gol pozisyonundan yararlanamadığı maçı bu grupta 3 puan aldığı diğer maçlarda olduğu gibi son 10 dakikada olduğu gibi attığı tek gol ile maçtan galip ayrılmayı başardı. Cordozo'nun 84. dakikadaki vuruşu direkten dönünce "Bu işte bir bit yeniği var, bu kadar gol kaçırmak hayra alamet değil" dedim ki 1 dakika sonra kalelerinde golü görüverdiler. Galatasaray'ın merakla beklenen rakiplerini sayılarını 8'e indirmiş olarak görebiliyoruz artık. Şampiyonlar Ligi'nden gelen rakipler ile eşleşmek elbette grup 3.leri ile eşleşmeye göre daha çetin bit turun sizi beklediği anlamına geliyor fakat eğer hedef en üst nokta ise önünüze gelen takımı yenmek zorundasınız.


Muhtemel 8 takım arasından Werder Bremen, Fiorentina ve kadro yapısı itibariyle Marsilla en zorlu 3 takım olarak görüniyor. Shaktar, başında Lucescu gibi kurt bir hoca olması, Zenit geçen sene UEFA Kupası'nı kazanmış kadronun bir arada oynaması itibariyle Galatasaray'ı zorlayabilirler. Bordeaux bu sene ligde iyi durumda fakat diğer takımlara göre daha eşleşilebilir duruyor. Aalborg tam bir kapalı kutu, bu sene ilk kez oynadıkları Şamp. Ligi'nde iyi işler yaptılar. Bu tür takımlar her zaman dirençli yapıları ile başa iş açacak potansiyele sahiptirler. Kiev ise 8 takım arasında en eşleşilebilir takım gibi görünüyor. Son Fenerbahçe karşılaşmasında izlediğim takımı Galatasaray'ın rahatlıkla eleyeceğini düşünüyorum.


Grup 3.leri maçların son dakikalarına kadar kesinleşmemişti. Bu akşam oynanan bir çok maçta atılan gol sayıları ile arttırılan averajlar takımları bir üst tura taşıyan ana etken oldu.







A grubunda, PSG son 10 dakikadaki sonuçlar itibariyle grupta Racing'in arkasında 4. sırada iken. Son 10 dakikada attığı 2 gol ile birden 3. lüğe oturuverdi.


B grubunda, Metalist 1. sıraya oturdu. Olympiakos ise sahasında Benfica'dan sonra Hertha'ya da 4 farklı bir tarife uygulayarak 3. olarak üst tura adını yazdırdı.


C grubunda alınan sonuçlar şaşırttı beni. Standart'ın bu kadar kolay teslim olacağını düşünmemiştim ama Stutgart 3 tane salladı. Beni asıl şaşırtan Sevilla oldu, en azından beraberlik alırlar ve gruptan çıkarlar diye düşünürken Sampdoria sahadan galip ayrılan takı oldu ve 3. olarak çıktılar gruptan. Himenez, Ramos sonrası Sevilla'ya 2 yıldır Uluslararası arenada yokları oynatıyor. Geçen sene son 16'da Fenerbahçe'ye elenmişlerdi, bu sene de gruptan çıkamadılar. UEFA Kupa'larının sermayesinden yemeye başadılar bile. Gruptan 2. olarak çıkan takım ise Babel sonrası silkinme sürecine giren Stutgart oldu.


D grubu da yine ilginç maçlara sahne oldu. Spartak Moskova, İngiltere deplasmanında 2-0 öne geçtikten sonra 60-75 arasında yediği 2 gol ile sahadan beraberlikle ayrılarak üst tura çıkamadı. NEC ise 0-0 devam eden maçın 2. yarısında attığı 2 gol ile grubu 3. olarak bitirmeyi başardı. Bu grup daha önce yapmış olduğumuz şu yorumlara uygun şekilde bitti. Totenham 2., NEC / Spartak ikilisinden biri de 3. oldu.




Hiç yorum yok: