23 Aralık 2008

Sağlık Raporu=> Arsenal 1:1 Roma


Şampiyonlar Ligi kuralarındaki 3 İngiliz-İtalyan eşleşmesinden biri de Arsenal-Roma serisi olacak. Şubat ayı sonunda başlayacak maçlar öncesi takımlar karşılıklı kritik eksikler vermeye başladılar.

Arsenal tarafında oyunun merkezindeki kilit isim diğer bir ifade ile orta sahadaki en tecrübeli akıl Fabregas 4 ay yok. Gunners için çok ciddi bir eksiklik. Tecrübesiz bir takımda bu kadar genç yaşta bu denli büyük tecrübeye sahip bir oyuncunun yokluğu elbette oyun etkinliğini etkileyecektir.

Roma'da ise kaptan Totti 2 ay sahalardan uzak kalacak. Onun da Arsenal serisine yetişmesi çok zor görünüyor. İtalyanların orta sahadaki beyni turun kilit isimlerinden biriydi Roma adına.

İki takım da orta sahadaki önemli birer ismini kaybetmiş gibi duruyorlar. Bence ortada görünen bir seride saha dışında da beraberlik var. Sadece bu maç için değil hem Şampiyonlar Ligi'ndeki diğer maçlar hem de UEFA Kupası'nda oynanacak maçlar öncesi şimdiden yorum yapmak için erken olduğunu görüyoruz özellikle böyle sakatlık haberlerini alınca. Muhtemelen maçlar için net öngörüleri karşılaşmalardan 1 hafta önce çok daha net yapabileceğiz, zira zamanın uzunluğunu düşününce en mantıklısı bu gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: