26 Nisan 2009

Valencia 2:2 Barça



Maç öncesi tahminlerde kendi sahasında rakibi yarı alanına hapseden oyun tarzını deplasmanda segilemekte zorlanan ve aynı efektifliği gösteremeyen Barça'nın puan kaybının olası olduğunu belirtmiştik, oyuna iyi başlasa da Barça sonunu getiremeyince 1 puan ile ayrıldı sahadan.

İlk 30-35 dakikada oyunu domine eden Katalan ekibinin son 10 dakikadaki Valencia baskısı sonucu soyunma odasına 2-1 geride gitmesi maçın kader anıydı. Yine klasik bir Barça golü izledik, Iniesta ve Messi bu kez sahnedeydi. Ceza sahasına doğru topla yaklaşma ve yay üzerinde bulunan oyuncu ile verkaç yaparak içeriye dalma daha sonra pası veren oyuncunun penaltı noktasında konuşlanıp gelecek pası beklemesi ve sonrasında gelen gol. Tam bir çalışılmış ve bu sezon bilmem kaç tekrarını gördüğümüz ayakta alkışlanası organizasyon. Golü Messi'ye yazdık ama ilk yarıda çizgiye yakın oynayan Iniesta'nın takımın en etkili ismi olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz.

Valencia'da dikkati çeken çok önemli bir nokta var: Orta saha ve forvet bölgesinde oyun tarzı birbirine çok benzer isimler ile oynuyorlar. Pablo Hernandez, Silva, Villa, Mata. Hepsinin de top hakimiyeti ve topla hızlanışı çok iyi. Zaten 35. dakikadan sonra özellikle Villa'nın hakem ile oynamaları, seyircinin baskısının artışı ve Valdes'in artık kaçıncı olduğunu bilmediğim hatası sonucu skor 1-1'e geldi. İlk yarının böyle biteceği beklenirken Hernandez'in defansın arasından geçişi ve kalecinin solundan güzel bir plase ile bırakışı yalnızca Mestella'daki seyircileri değil aynı zamanda Real Madrid taraftarlarını da ayağa kaldırıyordu şüphesiz.

2. yarıda 60 dakikada Henry'nin oyuna girişi ve 86. dakikada attığı gol ile kafalarda 2 puan mı kaybedildi yoksa 1 puan mı kazanıldı sorusu belirdi. Bu sorunun asıl cevabını Sevilla -Real Madrid maçından sonra göreceğiz sanırım. Madrid ekibinin alacağıbir 3 puan, Mestella'da aslında 2 puan kaybedildiğini gösterecek. Bu sorunun cevanını bu akşam oynanacak maçtan sonra vermek en iyisi.

Bir parantezi de Mestella için açmak lazım. Mimari olarak rakip takım üzerinde baskı kurmak adına çok ideal bir görünümü var. Valencia taraftarı biraz daha ateşli olsa inanın bu sahada oynamak rakip için kabusa dönüşür. Bir ara Türkiye'de sahaya bu kadar yakın tribünler olsa ne olur diye düşündüm ama pek hayırlı bir sonuca bağlanmadı bu tahayyülün sonu, kısa kestim. Kameranın tribünlerin üst taraflarına odaklandığı anlarda dikkat ettim Boca'nın Bomborena'sında olduğu gibi çok dik. Gol sevinçlerinde düşmemek için ekstra çaba gerekli. Özellikle ekranın karşısındaki yardımcı hakemin işi çok zor bu sahada, 2 metre arkanızda çok çoşkulu bir güruh var, Allah kolaylık versin.

Hiç yorum yok: