25 Nisan 2009

Hafta'nın Şampiyonluk Düğüm Maçları

Pek çok ligde Şampiyonluk yolunun kaderini belirleyecek önemli maçlar sahne alacak bu hafta. Geriye kalan haftaların azalması bu maçların telafi şansını da azalttığından her puan altın değerinde artık.

Turkcell Super Lig

Sivas -Trabzon: Şampiyonluk mücadelesi yapan 4 takımın da kaderini etkilemenin yanında bu mücadelenin bizzat içerisinde olan 2 takımın mücadelesi olması sebebiyle de büyük önem taşıyor bu mücadele. Alınacak beraberlik Beşiktaş ve Galatasaray'ın ekmeğine tereyağını, hemen üstüne de balı sürer.

Eskişehir - Beşiktaş: Denizli'nin liderlik hesaplarının tutma ihtimalinin ciddi olarka belirebileceği bir hafta olacak. Trabzon maçında Sivas'ın puan kaybetme durumu da göz önüne alınırsa, Eskişehir karşılaşmasından alınacak 3 puan zorlu fikstürü de düşününce çok önemli. Siyah-Beyazlı ekip için çok zor bir karşılaşma olacağı kesin, puan kaybetmesi normal karşılanmalı.

Galatasaray-Ankaraspor: Diğer maçların sonuçları da önemli elbet ama Galatasaray şampiyonluk potasına biraz daha girmek istiyorsa bu maçın tek sonucu var: Galibiyet.Fikstüre bakınca 6 haftalık dilimde alıncak 18 puan minimum Şampiyonlar Ligi vizesi getirir ki en za şampiyonluk kadar değerlidir. Bu arada "Galatasaray şampiyon olursa bu işten karlı mı çıkar, yoksa bu sarhoşluk amatör yönetim anlayışına prim yaptırıp kulübü yerinde saydırmaya devam mı ettirir" hususunu başka posta bırakıyorum. Bülent Korkmaz, ilk 2'ye giden yolu direkt etkileyecek takıma sahada yaptıracakları ile. Bakalım, en azından berni şaşırtıp iyi işler çıkarabilecek mi?

Bundesliga

Bayern Münih -Schalke 04: 54 puandaki Bayern açısından tek ihtimalli bir maç, her yolun 3 puana çıkması lazım. Fred Rutten'in ayrılışının ardından üst üste galibiyetler alan formda bir Schalke, Alianz Arena'da bir çelme takar mı Bayern'e merakla bekliyorum. Klinsman için de çok kritik bir hafta, eğer şampiyon yapamazsa sezon sonu koltuğunu koruması kolay olmayacak. Yani 6 puanlik maç bile sayılır : 3'ü Bayern'in 3'ü de Klinsman'ın hesabına yazılır.Gönlü Wolsfburg'un şampiyonluğudan yana biri olarak, "Forza Schalke" demek yalnış olmaz herhalde.

Borusia Dortmund - Hamburg: 4. sıradaki UEFA Yarı Finalist'i Hamburg, 4 haftadır üst üste zorlu maçlardan galip ayrılan formda Dortmund deplasmanına çıkacak. Bir yandan UEFA'da ilerlerken diğer yandan Şampiyonluk mücadeleri yapmak kolay değil. Bu hafta puan kaybetmelerini bekliyorum, en bu maç kadar önemli olan bir Hertha maçı var haftaya üstelik de hafta içi yorgunluğunun üstüne. Yani çok kritik 2 hafta, Hmaburg'un kaderini çizecek. Bitime 6 hafta kala eğer şampiyonluk yolunda devam etmek istiyorlarsa yapmaları geken ilk şey bugükü maçı almak olmalı.

E. Cottbus - Wofsburg: Potadaki 4 takım arasında en kolay gibi görünen maça çıkacak lider Wolfsburg. Kümede kalam mücadelesi veren 17. sıradaki Cottbus ile oynayıp 3 puan almaları, rakiplerinin oynayacakalrı zorlu maçlar düşünüldüğünde kendilerine büyük avantaj sağlayacak. İyi bir seri yakalayan Magath ve ekibi sürprize yer vermeden istediklerini alacaklardır deplasmandan.

Premiere League

Manchester United - Tottenham : Lider bitime 5 hafta kala 1 maç eksikle en yakın takipçisi Liverpool'un 3 puan önünde. Eksik olan maçı ile birlikte 6 puanlık fark olduğu düşnülür ise bu maçın getireceği 3 puan geride kalan 4 haftada 5 puan kayıp opsiyonu verecek Kırmızılar'a. Bu açıdan her ne kadar puan kaybetme toleransları olsa da Arsenal, Manchester City gibi takımlarla oyananacak maçlara kadar puan farkını korumak için amaçları 3 puan olacak.
Hull City - Liverpool : Hafta içi Arsenal'e karşısında galibiyete uzanamayarak (aslına bakarsanız beraberliğe bile dua etmeleri lazım) kaybettikleri 2 puanı çok arayacakları kesin. Yapacakları tek şey kendi maçlarını alarak beklemeye geçmek. Ligin ilk yarısındaki çizgisinden uzak olan Hull ile karşılaşacaklar deplasmanda TSİ ile 17:00'da. Daha sonra da oturup 19:30'daki Manu maçına bakacaklar, tabiki o maçtan beklentileri arttırmak adına ne yapmaları gerektiği ortada.

La Liga

Valencia - Barcelona: Bitime 7 hafta kala, çok kritik bir deplasmana çıkacak Barça. Haftaya oynayacakları Real Madrid karşılaşmasına puan farkını koruyarak çıkmak isteyeceklerdir. Valencia'da Sevilla'nın 2 puan gerisinde Şampiyonlar Ligi vizesi peşinde. Kulübün içerisinde bulunduğu maddi sıkıntıyı düşününce iyi bir gelir kapısı sayılacak bu fırsatın peşindne sonuna kadar gideceklerdir. Hedefi olan bu 2 takımın karşılaşması nefesleri kesecek. Deplasmanda zaman zaman sıkıntı yaşayan Katalan ekibi bu deplasmanda puan kaybedebilir.

Sevilla - R. Madrid: Kurgu olarak Valeci-Barça maçının kopyası. Bir CL vizesi peşinde takım ile Şampiyonluk heveslisi diğer bir takım. Barça için yazdıklarımızın kopyası olacak, Madrid için yazacaklarımız. Puan farkını hep 3 olarak belirtiyorlardı Barça maçını alacaklarını iddia eden Madrid'li futbolcular. Şimdi bu söylemi gerçekleştirmenin ilk adımı en azından puan farkını 6'da tutarak Barnebau'ya çıkmak, sonrası kader maçına kalacak zaten. Huande Ramos için de iyi bir nostalji gecesi olacak. 2 yıl ard arda UEFA Kupası kazandırdığı eski takımına karşı Sanches Pisuan'da olmak...

Ligue 1

Ligue 1 ile son 1 haftada geniş değerlendirmeler yaptık burada da devam edelim.

Lille - Marseille: Lyon-PSG sonrası şampiyonluk düşlerini gerçeğe dönüştürme fırsatına daha bir yaklaştı Marseille. Lig 5. Lille deplasmanında çıkacaklar ve çok zor bi maç olacağını belirtmeye gerek bile yok. Her ne kadar Gerets ve ekibi 3 puana gebe gibi dursalarda her sonuç normal karşılanmalı.

Rennes - Bordeaux: Daha önce de yazdım, şampiyonlu yolundaki en büyük favorip "Şarapçılar". Fikstürleri de gayet iyi, çarşamba günü oynayacakları Rennes karşılaşması ise bu fikstürdeki en zorlu karşılaşma. 3 puan alırlarsa yolları açıktır...

Hiç yorum yok: