30 Nisan 2009

Crucible'de Yarı Final Eşleşmeleri




Mark Allen - Ryan Day

John Higgins - Mark Selby

Shaun Murphy - Steven Hendry

Neil Robertson - S. Maguire


Koyu renklerin şansının daha fazla olduğunu belirtmiştim eşleşmeler gün yüzüne çıkınca, sonuçlara bakınca tahminlerde çaktığımız çıkıyor meydane. Sadece Mark Allen'ı kestirebilmişim, kestirmemek de mümkün değil di Ronnie karşısındaki performansını izleyince.

Mark Allen, Ronnie'ye yaptığı tarifenin aynısını Ryna Day'e de uyguladı ve aynı skorla (13-11) yarı finale yükselen isim oldu. Özellikle 24. framedeki oyunu görülmeye değerdi, o kadar kendinden emin vuruşlar yaptı ki...

Mark Selby'nin Higgins'i geçeceğini düşünmüştük son frame de çaktı genç oyuncu. 12-12'de iken 25. frame'i çok kötü oynadı Selby. Higgins'de tecrübesinin verdiği avantajı iyi kullanarak biletini kesit rakibinin.

Turu domine eden isimlerden biri de Murphy oldu. Hendry karşısında harika oyunlar çıkardı. 2005'de Dünya Şampiyonu olan Murphy 7 kez Dünya Şampiyonu'olan efsane isme acımadı, üstelik son frame de Allen gibi show'unu yaptı.

Robertson ise 1982'den beri Dünya Şampiyonaları'nda yarı finali gören ilk Avustralyalı oldu hem de Dünya sıralamasının 2 numarasını 13-8 gibi farklı bir skorla geçerek. İlk turda yine bir efsane isim olan Steve Davis karşısında izlemiştim Robertson'u, 10-2 gibi farklı bir skorla 2. tura çıkmış ve cesur oyunu dikkatimi çekmişti.

Yarı final eşleşmelerine gelelim şimdi:

Neil Robertson - Shaun Murphy
Mark Allen - John Higgins

Eşleşmelerde ilk dikkati çeken Higgins dışındaki 3 ismin 30 yaş altında, snooker için oldukça genç sayılabilecek yaşlarda olmaları. Her iki eşleşmede de 1'er dünya şampiyonu isim var. Robertson - Murphy finali gerçekten görülmeye değer. Çok ama çok çekişmeli olacak. Diğer tarafta da 22 yaşındaki Allen, 2 Dünya Şampiyonluğu bulunan bir tecrübeye karşı oynayacak. Higgins tecrübesini konuşturabilir ama bu turnuvada tecrübeli isimlerin ne hallere düştüklerini de gördükten sonra bu konuda pek bir yorum yapmamak daha doğru sanırım. Allen'ın 2 maçını da izledim gerçekten çok yetenekli. Ronnie'den sonra Higgins'i de eler ise rüştünü ıspat etmiş olacak.

Fazla kelam etmeden, tek bir tavsiyede bulunayım : Sakın ola bu maçları kaçırmayın!

Hiç yorum yok: