23 Nisan 2009

Premiere Leauge'de Dün Akşam

Şampiyonluk yolunda çok önemli 2 maç vardı : Manu- Porstmouth ve Chealsea-Everton. Kırmızı Şeytanlar, Liverpool'un 2 puan kaybettiği haftada dün akşam aldığı 2-0'lık rahat galibiyet ile bir maç eksik ile 3 puan öne geçtiler. Chealsea ise, Pool'un sendelediği haftada alacağı 3 puan ile puanını 70'e çıkarıp zirveye biraz daha yaklaşmanın hesabını yapıyordu ama karşılarındaki rakip de bunu yapmaları için fazlasıyla sertti ve 90 dakika sonunda sahadan 1 puan ile ayrılmak zorunda kaldılar.

Manu, haftasonu sahaya sürdüğü kupa kadrosunda büyük değişiklikler yaparak çıktı sahaya. Eveton ile oynanan FA CUP yarı final maçından sadece 2 isim vardı: Anderson ve Nemanja Vidic. Daha maçın 10. dakakasın Rooney ile buldukları gol maçı kolaylaştıran en büyük etkendi, bu golün vermiş olduğu güven ile rölantide giden bir oyuna imzayı Giggs attı ve takımının şampiyonluk yolunda attığı adımların şiddetini attırdı. Eksik olan maçından da 3 puan ile ayrılır ise puan farkını kalan 5 haftada 6'ya çıkarmış olacaklar ve büyük bir avantaj ile şampiyonluğa doğru ilerleyecekler.

Chealsea'nin ise şansızlığı gerçekten ligin en dirençli takımlarından biri ile oynamasıydı böylesine önemli 3 puan mücadelesinde. Elbette Chealsea için çok önemli bir detay değil bu ama daha önce yazdığım David Moyes yazılarında da belirttiğim "Everton'ın potansiyel gücünü" bildiğimden kolay maç olmayacağını düşünüyordum. Hafta sonu Manu'yu penaltılar ile kupa dışına ittikten 3 gün sonra Chealsea karşısında da sahadan yenilmeden ayrılmak hatta maçı kazanacak pozisyonları da bulmak takdiri hakediyor. 2013'e kadar takımının başında kalacak olan bu genç teknik adam bu sezon 6 yıllık Everton kariyerindeki en iyi sıralama (5. lik) ile bitirebilir ligi.

Maç sonu en gerçekçi açıklama yine Hiddink'ten gelmiş. Şampiyonluk şansının kaçtığını ve CL & FA Cup maçlarına konsantre olmaları gerektiğni belirtmiş, doğal olan da bu zaten. Son 5 hafta da liderin 8 puan gerisinde 3. sırada olup hala şampiyonluğu kazanacağını düşünmek de mantıklı olmazdı zaten.

Hiç yorum yok: