19 Nisan 2009

Superclasico : Boca 1:1 River



90'lı yılların başında futboldan tad almaya başladığınız dönemlerde futbol maçları yarı gölge / yarı güneşli sahalarda oynanıyor ise bu görüntü elbette lezzetli bir tat bırakıyor hafızanızda. İşte bu derbiyi bana sevdiren en büyük etkenlerden biri de gündüz maçlarına olan özlemimin ta kendisi.

2 hafta önce dünyanın en büyük derbilerinden diyerek kendimizi kandırdığımız futbol rezaletindne sonra ne izlesek daha güzel bir tat alacağımız kesindi zaten. Bugün ki maç da müthiş bir tempoda oynanmasa da topun sürekli iki ceza sahası arasında gezdiği, hakemin oyunu gereksiz düdüklerle bölmediği izlenesi bir mücadele oldu.

İlk yarıda Boca'nın hakimiyeti vardı, daha çok pozsiyona giren taraf da onlardı. 2. yarıya da etkili başladılar, özellikle alan parsellemeleri çok iyiydi. Takım halinde geriye çekiliyorlar ve River'a top yapma şansı vermiyorlardı. Pres yaparak da kırmızı-beyazlıların top kullanmalarını engelliyorlardı. Bu görüntü ile biraz da kalecinin hatası ile Palermo'nun ceza sahası dışından attığı şut golü getirdi Boca'ya. Kendi adıma, River'ın gol bulmasının çok zor olduğunu düşünürken Diego Bouanette'nin oyuna girişi dengeleri biraz değiştirdi. Tıfıl ama top ile hareketli ve bu hareketliliğini kontrol ile birleştirebilen bu gencin Boca sahasına hızlı top taşımaları River'a rakip kalaye daha rahat gitme şansı verdi ve ceza sahası önünde Diego'nun kazandırdığı faul'ü "Güzide Basınımız"ın 2002-2007 arasında her yaz Galatasaray'a göz kırptırdığı Gallardo güzel bir vuruş ile ağlarla buluşturunca skor eşitlendi. Golden önceki 6-7, golden sonraki 9-20 dakika River'ın koca 90 dakikada rakip kalede en etkili olduğu anlardı.

Ceza sahaları arasında gidip gelen oyun yaratıcı hareketler ile birleşemeyince daha fazla gol olmadı ve takımlar sahadan 1-1'lik sonuç ile ayrıldılar. Muhtemelen 90 dakikanın ardından 2 takım taraftarı da ezeli rakiplerine yenilmemiş olmanın sevincini yaşıyordu.

Hayranlıkla izledim, belirtmeden geçemeyeceğim. Çok ilginç bir mimarisi var Bombonera'nın. Bu kadar dik tribünlerde seyircilerin aşağı düşmeden maç izlemesi çok kolay olmasa gerek. Bir gün o stadda derbi izleyeceğim günler de gelecek, buna eminim işte o zaman Boca ya da River farketmez 90 dakika skoru düşünmeden çılgınca tezahurat etmenin tadına varmak istiyorum.


Boca Juniors: Roberto Abbondanzieri, Hugo Ibarra, Julio Cesar Caceres, Juan Forlin, Claudio Morel Rodriguez, Fabian Vargas, Sebastian Battaglia, Cristian Chavez, Nicolas Gaitan (Leandro Gracian 73'), Rodrigo Palacio (Pablo Mouche 73') and Martin Palermo.

Coach: Carlos Ischia.

River Plate: Daniel Vega, Paulo Ferrari, Gustavo Cabral, Nicolas Sanchez, Cristian Villagra, Gustavo Bou (Mauro Rosales 66'), Oscar Ahumada, Nicolas Domingo, Marcelo Gallardo, Cristian Fabbiani (Diego Buonanotte 65') and Radamel Falcao Garcia.

Coach: Nestor Gorosito

Goals: Martin Palermo (58'), Marcelo Gallardo (68')

Yellow Cards: Nicolas Sanchez (33'), Paulo Ferrari (39'), Cristian Chavez (49'), Nicolas Domingo (51'), Martin Palermo (58'), Hugo Ibarra (81')

Hiç yorum yok: