24 Nisan 2009

Lyon 0:0 PSG

Tatsız, tussuz vakit kaybı bir maç oldu. İlk yarısını izleyemedim 2. yarıya bakınca fazla bir şey kaçımadığımı düşünüyorum. Koca 45 dakikadan akılda kalan tek pozisyon Hoarau'nun defansında arkasına sarkarak kaleci ile karşı karşıya kaldığı an oldu.

Topa daha çok hakim olan taraf Lyon'du. Sahayı eşit 3 dilime ayırırsak eğer muhtemelen oyunun %60'dan fazlasa PSG kalesine yakın1.5'luk dilimde oynanmıştır, fakat o kadar iyi kapattılarki yarı sahalarını Lyon top gezdirebildi ancak gol bölgesinde efektif olamadı.

Şimdi puanlar 60 ve 61'e geldi. 1 maç eksikli Bordeaux ve Marseille'nin büyük bir avantaj yakaladıklarını söyleyebiliriz. Pazar günü Gerets'in ekibi çok çok önemli bir mücadeleye çıkacak, maçı almaları durumunda Lyon ile puan farkı 6'ya çıkacak. Kendi sahalarında oynayacakları Lyon maçını da hesaba katarsak ,ilk 2 sıranın neredeyse garanti olduğu bile söylenebilir. Çarşamba akşamı'da Bordeaux, Rennes deplasmanına çıkacak. Kalan maçlarını düşünürsek şampiyonluk yolundaki en kritik maç. Fransa Ligi'ndeki şampiyonluk mücadelesini değerlendirdiği bu postta da belirttim en avantajlı konumda olan takımın fisktüre bakınca Boredeaux olduğunu belirtmiştim ve alacakları 3 puan onların yollarına emin adımlarla devam etmelerini sağlayacak.

Hiç yorum yok: