22 Nisan 2009

Premiere League Çoşkusu: Pool 4:4 Gunners



Böylesine bir maçı izleyememiş olmak ne kadar da acı! Müthiş maç olmuş belli ki özellikle de 2. yarısı. 8 golün 7 si 2. 45 dakikada atılmış. 8 golün altında ise 3 farklı ismin imzası var: Arshavin, Torres, Benaouyun.

Gecenin kahramanı da kuşkusuz Arsenal'in tüm gollerinin sahibi Arshavin oldu. Premiere Leauge'e transfer olduktan bu kadar kısa zaman sonra 4 gole birden aynı maçta imza atan kaç isim vardır acaba? Baptista'yı biliyorum ne tesadüftür ki yine bir Pool maçında bu kez Carling Cup mücadelesinde 6-3'lük maçta 4 gol atmayı başarmıştı. İki oyuncunun da Liverpool maçlarında 4 gollük serilerle sahadan ayrılması da ilginç tesadüf.

Pool ve Benitez için çok önemli bir karşılaşmaydı. 3 puan alsalar yılların özelmini sona erdirme yolunda önemli bir adım atacaklardı. Yine de "son dakikaya 4-3 geride girdikten sonra 1 puanı kurtarmak da bir kazanç olabilir mi?"diye düşünüyor olabilirler.

Arsenal'in şampiyonluk şansı çok az olsa da avuçlarının içinde tutukları 3 puanı hanelerine yazıp bu yükselen form ile sezon sonunda nereye kadar çıkacakları konusunda sürprizler sunabilirlerdi bizlere ama ciddi bir şans kaçırdılar bu gece.

Şampiyonlar Ligi, hatta bazı UEFA maçlarının ardından ülkemizde oynanılan ve bizlerin de boş gözlerle baktığı şeyin futbol olup olmadığını sorgularken, Premiere League'nin bu gerçeği kafamıza vura vura böyle maçlar ile karşımıza çıkması her şeye rağmen güzel ama en acı olanı böyle bir görsel şölene şahit olamamak, bu maçı izleyememek!
Not: En azından internetden golleri bulup izledim. Tüm goller usta işi, ama özellikle Arshavin'in 2 ve Torres'in 3. golleri ayrı bir yere konmalı. Liverpool'un yediği ilk 3 golde bariz defans hatası var. İlk 2 gol, topu kontrol altına almaya çalışırken Arsenal'li oyuncuların baskısı ile yitirilen toplardan geldi. 3 gol de defansın Arshavin'e yatptığı asist var ve sonrasında da Reyna'nın kaleye sorgusuz sulasiz kabulu, bu kadar kolay gol yersen attığın 4 golün bir anlamı da kalmıyor haliyle.

Hiç yorum yok: