23 Nisan 2009

Barcelona 4:0 Sevilla



Artık bi klasik oldu Barca maçlarının üst olması. Bence Barca iin ayrı bir bahis daha açılmalı: 4 gol altı / üstü gibi,v3 falan kesmiyor onları çünkü. Camp Neu'da hep aynı tarife. Bu maçın tek farkı golleri sindire sindire atmaları, 2 yarıya eşit şekilde dağıtmaları. Yalnız şundan eminim, eğer Messi olsa 4-0'a çok daha erken ulaşılırdı. Çünkü Barça'nın kusursuz hücum varyasyonlarına hızı katan en önemli isim bence.

Dün akşam Messi'nin olmaması Barça'nın zorlanacağı fikrini uyandırmış olabilir belki ama Barça'nın oyun yapısı incelendiğinde taktik planın temelini oluşturan 2 ismin Xavi-Iniesta olduğu gerçeğini itiraf etmek gerekir. Orta sahada oyunun iki yönünü de bu kadar naif, sanatçı edası ile oynayan kaç adam var şu futbol dünyasında. Bir Lampard, Gerard'da bu sanatçı sınıfına sokulabilir ama bu adamların oynadığı futbolun lezzeti çok daha başka benim için. Dolayısı ile Messi'nin olmaması bu takıma skora ulaşmada hız kaybettirir ama Inıesta-Xavi ikilisinin yokluğu ise oyun yapısının temelini sarsar. Barça'nın bu sene kaybettiği puanların çoğunun Inıesta'nın sakatlandığı döneme gelmesi de bir tesadüf olmasa gerek.

Sevilla maçında da bir Inıesta show vardı sahada, 1 gol 3 asist ile oynadı. Attığı gol (Barça'nın 1. golü) jeneriklik. Ceza sahsı dışından 85-90 arasına sağ ayak içi plase. 2 gol ise yukarıda bahsettiğimiz Xavi-Iniesta birlikteliğinin Barça'ya kattıklarının bir simülasyonu gibiydi. Iniesta'nın topu Xavi'ye bırakarak ceza sahası içine dalışı ve Xavi'nin süper pası, Sevilla defansı Inıesta'ya odaklanmışken O'nun bomboş pozisyonda kalan Etoo'yu görüşü ve klasik Barça golü. Dieğr gollerde yine aynı isimlerin farklı senaryoları uygulaması ile oluştu zaten, değişmeyen tek şey Katalanlar'ın her şeyi ile çalışılmış ve emek kokan varyasyonları.

Şundan eminim: Her ne kadar Real'li oyuncular zaman zaman verdikleri demeçler ile şampiyon olacaklarını söyleselerde, bu oyunun tekrar tekrar sahaya konuldğunu gördükçe içten içe şanslarının ne kadar da az olduğu gerçeği ile yüzleşmeden edemiyorlardır.

Barça üzerine tüm yazacaklarımızı tüketmemek lazım, zira daha bize yazdıracak çok maç çıkaracaklar gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: