23 Nisan 2009

Ipswich Town & Roy Keane Premiere League Yolunda



Bir kaç takım vardır Premiere League zamanlarından akıllarda yer eden, uzun zamandır orada olmasalarda bilinir adları: Nothingham Forest, Sheffield United, Sheffield Wednesday,Crystal Palace, Queens Park Rangers bunlar arasında ilk hatırlayabildiklerim. Şu an için içlerinde Premiere Leauge'e en yakın olan takım Championship'de 3. sırada yer alan Sheffield United gibi görünüyor.

Bu sene için tablo bu ama gelecek sene için şimdiden yatırım yapmaya başlayan başla bir efsane kulüp var yukarıda adını vermediğim: Ipswich Town

Bir kaç hafta önce kiralık olarak Geovanni Dos Santos transferi ile bu satırlara konu olan kulüp gelecek 2 yıl içerisinde Premiere League'e geri dönmek adına ilk ciddi atılımı Sunderland'den ayrılan Roy Keane'i teknik direktörlüğe getirerek attı. Her ne kadar anlaşmanın 2 yıllık olması hedefin 2 yıl içerisinde gerçekleştirilmek istendiğinin bir göstergesi olsa da Keane, hedefinin 1 yıl içerisinde bunu yapmak olduğunu üstünde duruyor.

130 yıl gibi köklü bir geçmişe sahip olan kulübün, 32000 kapasiteli stadında ortalama 28-29 bin civarı bir seyirciye oynadığı düşünülür ise gelecek sezon hedefleri olan bir takımın çok daha çoşku göreceğinden şüphe yok. Roy Keane bu faktöre ek olarak Başkan'ın vizyoner görüşlerinin de bu kararı vermesinde etkili olduğunu belirtiyor ve kısa olan teknik adamlık kariyerindeki en önemli görevi üstlendiğinin altını çiziyor.

Sezonun geriye kalan 2 haftasında oyuncuları tanımak için yeterli fırsatı bulup bulamayacağı bilinmez ama orta sıralarda yer alan Maviler'i gelecek sezon hedefe ulaştırmak için yapacaklarına karar verme adına önümüzdeki 2-3 ayın çok fazla mesai haracayarak geçeceği aşikar efsane kaptan için. Sunderland deneyiminde umduğunu bulamayan teknik adamın, sadece bir futbol efsanesi değil aynı zamanda başarılı bir antrenör etiketi kazanması adına önemli bir süreç olacak.

Hiç yorum yok: