01 Nisan 2009

Tobias Linderoth Bilmecesi



Eğer olaya "Bu adam Galatasaray'a gelmeden MR bile çektirmemiş" türünden gerçek olmayan bir şehir efsanesi ile yaklaşırsanız baştan suçluyu sağlık ekibi olarak ilan edebilirsiniz ama Linderoth'un geçmişini de iyi bilmek gerekir. Yönetim'de Kopenhag'da gayet başarılı 2 yıl geçirmiş ve üstelik İsveç Milli Takımı kaptanı bir oyuncuyu getirerek gayet iyi niyetli bir adım atmış olduğundan onlar için de suçlayıcı cümleler sarfetmek kolay değil.

Özellikle Everton'da da sakatlıklar ile başı beladaydı Lindertoh'un. 3 sezonda toplam 33 maçta forma giydiği istatistiği bile çok şey anlatıyor aslında. Everton forumlarında da kendisi için "Injury Prone" yani "sakatlanmaya meyilli" yorumu yapılmış ki fazla söze gerek yok, tecrübe ile sabit mesajı var ortada.

Tobbie geçen sezon forma giydiği ligin başındaki 7-8 haftalık periyotta ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu göstermişti aslında. Sami Yen'deki Beşiktaş maçında çok beğenmiştim, "alan savunması nasıl yapılır?" dersi vermişti resmen. Sakatlığı sonrası bu sezon bomba gibi dönmesini beklerken ayı senaryoyu gördük yine. Sağlık sorunu 2 sezondur aynı bölgeden yaşandığı için artık gelecek adına umut taşımak da per gerçekçi olmadığından sezon sonunda yolların ayrılması en doğru çözüm gibi duruyor.

Hiç yorum yok: