27 Nisan 2009

Galatasaray'dan Buraya Kadar



3. maç sonunda Fenerbahçe seriyi 3-1'e getirdi ve finale yükselen takım oldu. İlk yarıyı 7 sayı önde bitiriken soyunma odasına avantajlı gitme şansını ele geçiren Sarı Kırmızılı ekipte bu şansın avuçlarında tutmasına Işıl'ın sakatlığı engel oldu.

Bu sakatlık sonrası zaten sınırlı kapasitede olan Tuğba, Şaziye ve Esra'nın toplamı 1 Işıl kadar katkı yapamayıp, kötü atışlar kulanınca sayı yükü Simone-Sophia ve Kara üzerine yığıldı. Zamanla yorgunluğun etkisiyle de bu oyuncuların da yapabileceklerinin limiti devreye girinde yenilgi kaçınılmaz oldu.

Bu maçtan Galatasaray'ın alacağı çok önemli dersler var. Özellikle takımın sayı yükünü çekebilecek yerli oyuncu sıkıntısı çok bariz, yani tüm yük 3 tane yabancınızın üzerine yığılmış durumda. Augustus dışında şutör oyuncunuz yok. Tuğba'nın ilk yarıda kullandığı tüm atışlar ve yalış tercihler kendi potanıza fastbreak olarak geri dönüyorsa burada bir şeyleri oturup düşünmek lazım. Önümüzdeki sene için mutlaka Işıl'ı yedekleyebilecek, dış şutları etkili olan forvet oynayabilecek 1-2 yerli oyuncu lazım. Gerekirse Tuğba-Şaziye gibi isimlerle de yollar ayrılabilmeli.

Fenerbahçe'nin en büyük şansı Işıl'ın sakatlanması oldu. Galatasaray üst üste hücumlardan sayısız dönmesine rağmen farkı ancak maçın bitimine 4 dakika kala dengeye getirebilmesi, Sarı-Lacivertli ekibin ne kadar kötü oynadığının en büyü göstergesi. Takımı ayakta tutan isim Ajavon olmasa, sonuç çok daha farklı olabilirdi Işıl'ın eksikliğine rağmen.

Final serisinin diğer takımı henüz belli olmadı. Mersin B.Ş.B - Samsun Basket eşleşmesinde Samsun'da oynanacak son maç sonunda Fenerbahçe'nin rakibi belli olacak. Lige yeni çıkan Samsun galibiyete yakın taraf ve daha ilk senede bunu başarabilirlerse koca bir alkışı hakediyorlar demektir.

Hiç yorum yok: