23 Nisan 2009

Fenerbahçe Final'e Çok Yakın



Bayan Basketbol'da ilk finalist belli oldu dersek sanırım yanlış olmaz. Bu sezon hiç yenilmediği Galatasaray'ı bir kez daha yenerek ligde aldıkları 2 galibiyetin de etkisi ile 1-0 başladıkları seriyi 2-0'a getirdiler. 1 galibiyet onlara yeterli olacak.

Dün akşam oynanan maç için Galatasaray'ın Okan Çevik sonrası başarı ile yapmaya başladığı maçın 2. yarılarındaki sert savunma ile rakibe daha az sayı şansı verme planını dün de uygulayacağını düşünmüş ve bu nedenle maçın Galatasaray adına kilidinin ilk devreyi kontrollü oynayarak maçı kafa kafaya götürerek 2. devredeye sert savunma ile devam etme adına motivasyonu katbetmeme olduğunu belirtmiştim.

Maça da kontrolüü bir anlayışla başlayan Galatasaray, hücumda acele atış kullanmadan topu mümkün olduğunca fazla gezdirerek set hücumları ile sayılar buldu ve yaptığı alan savunmasına Fenerbahçe'nin savrukluğu da eklenince farkı 14 sayılara kadar çıkardı. Kress'in etkisiz oyununa rağmen Kara Braxton pota altında oldukça etkili oldu. Sophie Yung'da pota altında o bilinen standardını sahaya yansıtmasını bildi. 2. periyodun son dakikasında 12 sayı önde giren Galatasaray devreyi böyle bitirse maçın kaderi çok daha farklı olabilirdi.

İşte ne oldu ise o son dakikada oldu ve o ana kadar suskun olan Ajavon devreye girerek attığı biri son saniye olmak üzere 2 üçlük ile bir anda skoru 5 sayıya indirdi. Bu basketler sayısal değerinin yanında hem Fenerbahçe'ye soyunma odasına moralli girme şansı verdi hem de Galatasaray'ın gayet efektif oynarken bile rakibin kendisine bu kadar yaklaşabilme olanağını ensesinde hissederek moral olarak etkilenmesine yol açtı.

İşlerim dolayısı ile 2. yarıyı izleyemedim ama o son 1 dakikadan sonra zaten Fenerbahçe maçın favorisi haline gelmişti. Son haftalarda sezonun ilk yarısındaki savrukluğundan uzaklaşan ve daha bir takım görüntüsüne bürünen Galatasaray için 3. periyot maçın kaybedildiği dilim olmuş.Sonuçta alınan 82-72'lik galibiyet çok da sürpriz değildi. Yalnızca Galatasaray'ın daha iyi savunma yaparak rakibe daya az sayı şansı vereceğini düşünmüştüm ama 50'ye yakın sayı yediler.

Bu maç özelinde Galatasaray adına gözle görülen bir eksiklikten bahsetmek gerekiyor. Takımda Augustus dışında sayı yükünü çekebilecek şutör yok. Ne Tuğba ne de Şaziye gereken katkıyı yapıyorlar. Gelecek sene bu noktadaki eksikliğin giderilmesi 1 numaları öncelik olmalı.

Seride gelecek 2 maç Ahyan Şahenk'de oynanacak. Bu iki maçı Sarı-Kırmızılılar alır ise serideki son maç Caferağa'da oynanacak. 3 maçı da Galatasaray'ın alması neredeyse imkansız gibi, dolayısı ile Fenerbahçe'nin bu maçlarda çok finalde rakibinin kim olacağını beklemesi daha muhtemel.

Hiç yorum yok: