25 Nisan 2009

Her Şey Wolfsburg İçin

Az önce Bundesliga'da biten mçaların sonuçları resmen Wolsfburg'a şampiyonluk yolun açacak cinsten.

Schalke, Halil'in golü ile Bayern'i Allianz Arena'da 1-0 mağlup ederek son haftalardaki formunu bu maça da yansıttı ve hem Bayern'i hem de Klinsman'ı ateşe attı.

Bir başka mağdur da Hamburg oldu, bir önceki postta da 4 haftadır zorlu rakipleri deviren Dortmund deplasmanında puan kaybetmelerinin çok olası olduğunu belirtmiştik ve 2-0'lık mağlubiyet ile ayrıldılar sahadan. Hafta içi oynanacak UEFA Yarı Finali'nden sonra hafta sonu Hertha maçı tüm şampiyonluk ümitlerini tüketmek için yeterli bile olabilir Hamburg'un.

Arka taraftan sessiz ve derinden gelen bir takım var: Stutgart. Babel'in gelişi sonrası inanılmaz bir yükselişe geçtiler. Bugün de Frankfurt'u 2-0 ile geçtiler. Bayern ve Hamburg ile aynı puana yükselip (54) "beni de yabana atmayın" mesajını veriyor edeta Kırmızı-Beyazlı ekip.

Yarın Wolfsburg, E. Cottbus deplasmanına çıkıyor. Alacakları 3 puan ile en yakın rakipleri Hertha Berlin ile aralarındaki farkı 5'e çıkaracaklar son 5 haftaya girilirken. Haftaya da Hoffenheim'i kendi sahalarında mağlup edebilirlerse işte o zaman rüya yavaş yavaş gerçeğe dönmeye başlar.


SIRA TAKIM MS PUAN
1 Wolsfburg 28 57
2 Hertha Berlin 29 55
3 Bayern Münih 29 54
4 Hamurg 29 54
5 Stuttgart 29 54

Hiç yorum yok: