23 Nisan 2009

Snooker World Championship Sheffield (The Crucible Theatre)



Dünya Şampiyonası'nda son 16'ya doğru gidiliyor, sadece 2 maç kaldı geriye. Favoriler Higgins
ve Maguire. Şu an Maguire yolu yarılamış olsa da Higgins tarafında mücadele daha yakın seyrediyor ama bir sürpriz olacağını sanmıyorum.

Tüm maçlar içerisinde belki de en dramatiği 6 Dünya Şampiyonluğu bulunan efsane isim Davis'in ilk turda Robertson'a elenmesi oldu. Gitgide çaptan düşüyor Davis abi ama bu onun Sullivan ve Hendry ile birlikte Snooker'da efsane 3 isim arasında olduğu gerçeğini değiştirmiyor hatta bu iki isimden daha önce başlamış isim olarak da yeri apayrıdır. Turnuva sonrası devam eder mi yoksa bırakma kararı mı alır hep beraber göreceğiz ama şu an bulunduğu 29. sıradan daha gerilere doğru kayacağını düşünürsek bırakma ihtimali oldukça yüksek.

Peter Ebdon ve Joe Perry erken veda eden isimler oldular. Ebdon dışında ilk 10 yoluna devam ediyor. Son 16 ise Ding -Hendy mücadelesi ile başlayacak, çok çekişmeli olacağını düşündüğüm eşleşmelerin başında geliyor. 69'luk abinin favori olduğu maçta 87'lik çinli'yi de yabana atmamak lazım aradaki tecrübe farkına rağmen. Turnuva genelinde benim asıl merak ettiğim nokta ise favori görülmeyen Sullivan'ın neler yapacağı. 147 için 1 numaralı aday olarak görülse de şampiyonluk için aynı derecede şanslı görülmüyor. İzleyip görelim, World #1 neler yapacak?

Hiç yorum yok: