29 Nisan 2009

Gourcuff'dan Mucize 3'lük



Bu gece bir spor sever için fırsatlarlar mı yoksa şansızlıklarla mı dolu pek karar veremedim. Aynı anlarda başlayan 3 mücadeler vardı ayrı ayrı olsa mutlaka izlenecek olan : Manu- Arsenal, Rennes - Bordeaux ve bir snooker derbisi Selby-Higgins mücadelesi.

Yapılacak tek şey vardı, öncelik vermek. İlk sıraya Manu - Arsenal maçını aldık tabiki. 2. sıraya Snooker'ı koyduk, geriye kalan zamanda da ki nasıl kalacak orası soru işareti Ligue 1'e göz atacaktık.

İlk 2 hedefi gerçekleştirdik ama 3. sünü ne yazık ki ıskaladık. Hem de nasıl ıskalama! Livescore'dan sonuca bakınca, gözlerim fal taşı gibi açıldı: Henüz 1. dakikada yediği golle maça neredeyse mağlup başlayan "Şarap Diyarı" nın temsilcileri, 62. dakikada Goufran ile beraberliği yakaladıktan sonra 70. dakikada da Gourcuff ile gelen golle 2-1 öne geçtiler. Maçın başında olduğu gibi sonunda da sürprizi yapan ev sahibi Rennes, 89'da skoru eşitledi. Muhtemelen şampiyonluk umutlarının azaldığı dakikaydı Bordeaux için ama maçın son anlarında sahneye yine Gourcuff çıktı 3-2'lik galibiyetle altın, pırlanta vs. değerinde 3 puanı takımının hanesine yazdırarak Marsilla ile aradaki puan farkını 2'de tutmayı başardı.

Ligue 1'deki şampiyonluk yarışını değerlendirirken en büyük adayımın Bordeaux olduğunu belirtmiş ve en kritik maçın da bu hafta Rennes ile oynayacakları mücadele olduğunu yazmıştım. Bundan sonra önlerinde rakiplerine göre çok daha rahat bir fikstür var, saçmalamazlar ise Marsilla'nın kaybedeceği puanlar ile Lyon hegamonyasına son veren taraf olma hayalini Blanc, Gerets'in avuçlarının arasından kapabilir.

Hiç yorum yok: