06 Nisan 2009

Lazio'nun Acısı



Dün Manchester son dakika golü ile Aston Villa'yı 3-2 ile geçerken şüphesiz tüm United taraftarları çoşku içindeydi ama 2 kişinin ki çok daha farklıydı: Golü atan 17'lik Federico Macheda ve O'na bu şansı veren Ferguson.

Bu sevincin tam tersine Machedo o golü attığında muhtemelen bir İtalyan Kulübü'nde farklı bir üzüntü hakimdi. Lazio alt yapısından yetişen ama İtalya'daki Hukuk kuraları gereği 18 yaşına gelmeden sözleşme imzalayamadıkları ama yaş sınırının 16 olduğu İngiltere'den Manchester'ın bu fırsattan yararlanarak genç oyuncuyu kadrosuna katmasını hala kabullenmedikleri ortada İtalyan'ların.

"Macheda'nın çok iyi bir oyuncu olacağını biliyorduk ve bu nedenle O'nu elimizde tutmak için her şeyi yaptık. Sportif direktörümüz bu konuda çok uğraş verdi ama Hukuk konusunda yapacak bir şeyimiz yoktu.

Manchester United bu tip etik olmayan harekeleri daha önce de yaptı. Özellikle ailelerin aklını fazla para ve iş vaadi ile çeliyorlar."

Kendisini hiç izlemedim ama bu ifadeler bile Macheda'nın ne kadar potansiyelli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Ardından bir İtalyan kulübünün yas kokan cümleleri sart etmesinden daha büyük bir kanıt olabilir mi?

Hiç yorum yok: