27 Nisan 2009

1 Trabzon Eksikti



Ersun Yanal da istifa edince bu sezon 18 takımın 11'inin yaptğı sezona başlanılan teknik adam ile ligi bitirmeme furyasına Trabzonspor'da eklendi. Bu akşam futbol takımı ile ilgili toplantı yapılacak denildiğinde kötü kokular gelmeye başlamıştı burnuma, hemen ardından malum haber geldi.
Sadri Şener konuşmalarından, beyanatlarından vizyoner bir başkan havası vermişti, demekki yanılmışız. Ne beklendiki Ersun Yanal'dan? Tamam, çok çok iyi bir teknik adam olmayabilir ama eldeki malzemeden de bu sene şampiyon olması mı bekleniyordu ya da neydi bu yeni kurulmuş kadronun hedefi? 1 önceki seozn küme düşme hatyından kurtulan takımına yapılan 20 küsür takviye ile daha nerelere kadar gelinebilirdi? Geçen sezon Galatasaray'ın yepyeni kadrosu ve sezonun bitimine 6 hafta kala teknik adam değiştirişi ile şampiyon olmasına göre bir hedef kuruldu ise 2007-2008 sezonunda alınan o şampiyonluk belkide Galatasaray'ı 3-5 yıl geri götürdü kimse farkında değil. Başarıya ulaşmak sabır ister, sabır da aslında ne istediğini ve hedefe nasıl ulaşacağını bilen insanlarda, topluluklarda görülen bir haslettir. Türk futbolu yönetimi, yöneticisi için biraz yabancı kavramlar bunlar.

Ersun Yanal sonrası yerine kimin geleceğini çok merak ediyorum. Kolay değil Trabzon'a hem kalburüstü yabancı futbolcu hem de hoca getirmek. Dere geçerken at değiştirdiklerine göre, bunun da bir yolunu bulmuştur, gereğini düşünmüştür elbet sayın yöneticiler!

Hiç yorum yok: