08 Nisan 2009

Dün Akşamın Ardından



Müthiş bir futbol gecesi yaşadık dün akşam. Deplasman takımlarının karı çıktığı maçlar izledik, yine de 2. maçlar da herşeye gebe.

Manchester-Porto maçındaki futbolu izleyince, Süper Lig'e uyum sağlaması kolay olmuyor insanın. Allah'tan hafta içi izliyoruz da hafta sonuna kadar etkisi biraz siliniyor ve ancak moda girebiliyoruz. Bu kadar mı bilinçli oynanır futbol? Yerden ayağa paslar, şişirme top falan yok daha ne olsun? Porto'nun bu kadar dirençli olacağını da bir çoğumuz tahmin edemedi. Bunda United'ın bir süreden beri yaşadığı form düşüklüğünün de etkisi vardı ama Ferreira ve öğrencilerinin ne yaptığını bilen bir anlayışla sahaya çıkmalarının hakkını yiyemeyiz. Henüz 6. dakika oynanırken, 1'i gol olan toplam kaleyi bulan 3 şut atmış ve rakibe ik şut şansını 14. dakikada vermişseniz dersinize iyi çalışmışsınız demektir. Berbatov ve Ferdinand'ın yokluğunu hissetti her iki uçta Kırmızı Şeytanlar, 2. maçta Ferdinand sahada olacak ama Berbatov'u bilemiyoruz. Defansta daha sağlam duracaklarını düşünebiliriz ama hücum da neler yaapcakları daha önemli çünkü gole ihtiyaçları olacak.

Yıllardır; Deco, Pepe, Carvaillo, Ferreira, Bosigwa, Querasma gibi oyuncularını satmasına rağmen her yıl yeren yenilerini koyabilmesi saha içindeki istikrar kadar saha dışında yönetimsel anlamda da bir istikrara ve sisteme sahip olduklarını gösteriyor. Yıl başına teknik adam değiştiren, 1 oyuncuyu kaybedince yıllarca arkasından ağıt yakan kulüplerimize selam olsun! Bir de yarı finale çıkarlarsa süper bir iş çıkarmış olurlar.

Villereal-Arsenal maçını izleyemedim, bir ara internetten bakmayı düşündüm ama Porto'nun erken gelen golü kararımı değiştirmeme neden oldu. Adebayor süper bir gol atmış deniyor, henüz izleyemedim. Arsenal son 2-3 yılda daha formda olduğu dönemlerde çeyrek final ötesine gidememişti. Bu sene Aralık-Şubat arasında yaşadıkları form düşüklüğünden sonra yavaş yavaş yukarı doğru ivmelenmenin etkisi ile daha öteye gidebilirler bu sene. Tabiki Villereal, buna kolay izin vermeyecektir ama Arsenal'in turu geçmesi ihtimali çok ama çok yüksek.

Hiç yorum yok: