08 Nisan 2009

Gerçekler Acıdır...



''Zaman zaman menajerlerle görüşmelerim de oluyor. Tabii ki Galatasaray'la olan bağımı bilmiyorlar. Menajerler, Galatasaray'ı iyi müşteri olarak gördüklerini ve bu kulüpten iyi para kazandıklarını söylüyorlar, ancak futbolcuların idari ve profesyonel kadrodan şikayetçi olduklarını ve futboldaki başarısızlığın bundan kaynaklandığını da belirtiyorlar.

Galatasaray, Türkiye'nin en pahalı takımı, ama lider olan Sivasspor. Futbol yönetimindeki bu zayıf performansa nasıl geldik? Menajerlerin, yöneticilerimizi yanlış yönlendirdiklerini gözlemlemekteyiz. Çok daha kaliteli bir futbol şube yönetimi oluşturabilmemiz gerekirdi. Bu işi iyi bilen insanlardan oluşan bir şube yönetimi olmalıydı. Galatasaray'dan yetişmiş futbol otoriteleri nerede? Onların içinden bazı kişilerin de şube içinde olmaları gerekir. Belki kulübün bir profesyonel menajerlik şirketi olmalı. Artık otel lobilerinde iki kişinin görüşmesiyle yapılan transferler dönemi bitmelidir. Bu klasik şube yönetim modelini sona erdirip, çağdaş bir futbol şube yönetim modeli bulmak zaruridir."

Bu cümleler Galatasaray Aylık Olağan Divan Kurulu toplantısında üyeler Vakur Dağdeviren ve Mehmet Bilen tarafından yapılan eleştirilerden alıntı.

Doğru söze ne hacet, ağzınıza sağlık!

Hiç yorum yok: