26 Nisan 2009

Galatasaray Direniyor



2-0'a gelen serinin 2 maçı dün Ayhan Şahenk'de oynandı ve 76-66'lık galibiyet ile durumu 2-1 yaptı Galatasaray. Pazartesi günü Şahenk'te bir maç daha var, skor 2-2'ye gelir ise son maç da Caferağa'da oynanacak.

Geriye kalan 2 maçı da Galatasaray'ın alması mucize olur. Özellikle de Caferağa'daki maçı. Neden peki? Sarı Kırmızılı ekipde oyunun yükünü çeken 3 isim var: Augustus, Sophie ve Işıl. Işıl'ın oyuna skor olarak katkısı bu 2 isimin gerisinde. Pota altında Sophie'nin yorulduğu vekitlendii anlarda takımın tüm skor yükü Simone'un üstüne yığılıyor. O'na da yapılan etkili savunma sonrası Tuğba, Esra gibi savruk isimlerin katkıları soru işareti olacağından Galatasaray'ın en büyük sorunu olan skora katkı yapacak etkili forvet oyuncusu eksikliği çıkıyor ortaya.Bu nedenle de deplasmandaki maçta geriye düştükleri anlarda ard arda sayı bulamayacakları bir kaç hücum maça havlu atmalarına yeter de artar bile. Dün oynanan maçta da bu iki isme Kara Baxton'da ekleninde toplamda 3 oyuncudan 57 sayı gönderdi Fenerbahçe potasına. Geriye kalan 19 sayı da 3 farklı isimden geldi.

Fenerbahçe tarafında Ajavon'un etkisiliği de maçı kaybetmelerinde bir etken. Bayan basketbolu için çok hızlı bir oyun tarzı var. Her penetresi basket ya da faul ile sonuçlanabilir bu oyuncunun. Dolayısı ile özellikle de hızlı hücumlarda farkı arttırmak için bire bir. Bunun üstüne bir de Katie Smith'de 3 sayı da kalınca 66 sayıda kalmak gayet normal. Burada daha önce de vurgu yaptığımız Okan Çevik sonrası Galatasaray'ın savunma sertliğinin de hakkını vermek gerekir.

Son bir not da Galatasaray taraftarına. Hem futbolda hem basketbolda (zaten futbol seyircisi gidiyor maçlara) takımına bu kadar zarar veren bir topluluk daha var mıdır? Dün de en az 2 anons yapıldı, her an salonun boşaltılması içten bile değil. Bu değil taraftarlık, sezon boyunca bir çok maçta takımın küfürlü tezahurattan ceza alsın, bayan basket maçında küfürler savur sahadaki bayanlara, takımın sahasını kapattır. Yok bunlar taraftar ise ben değilim, 1 şeyler eksik kalmış bende o zaman...

Caferağa'da oynanan maç sonrası da yazmıştım, Fenerbahçe'nin 3 maçı da kaybedeğini sanmıyorum. Geriye 2 maç kaldı, P.tesi oynanacak maçı Galatasaray alabilir ama 3. maç çok zor.

Salon: Ayhan Şahenk Spor Salonu

Hakemler: Ozan Çakar, Semih Vural

1.Periyot: 16-12
2.Periyot: 20-24
3.Periyot: 22-10
4.Periyot: 18-20


Galatasaray

Tuğba Palazoğlu 8 (2 R, 2 A)
Işıl Alben 6 (12 R, 1 A)
Kara Braxton 12 (3 R, 4 A)
Marina Kress 5 (4 R, 1 A)
Seimone Augustus 22 (6 R, 2 A),
Sophia Young 23 (5 R, 2 A)
Esra Şencebe (1 A)
Şaziye Karslı
Bahar Çağlar
Yasemin Horasan

Fenerbahçe

Esmeral Tunçluer 12 (1 R, 4 A),
Birsel Vardarlı 6 (5 R, 3 A)
Nicole Powell 7 (2 R)
Nevriye Yılmaz 18 (8 R)
Matee Ajavon 10 (5 R, 3 A)
Tammy Sutton Brown 10 (6 R, 2 A)
Nevin Nevlin (2 R)
Katie Smith 3 (2 R, 2 A)

Hiç yorum yok: