14 Şubat 2009

Uğur Uçar Sahalarda (Coming Soon)



Geçen sene Süper Lig'de Gökhan Gönül ile beraber in iyi çıkış yapan oyuncuydu. Uğur. Kayseri macerasından sonra çok sıkı bir giriş yapmıştı sezona. Takım'ın en istikrarlı oyuncularından biriydi. Hücuma verdiği destek ortalama sağ bek düzeyinin çok üstündeydi. Ligin ilk yarısında 6 asisti vardı geride kalan sezonda.Aklımda da 16. haftada Sivasspor maçında oynadığı futbol kaldı. İnanılmaz oynamıştı, sağdan sürekli bindirmişti. Bir çok gollük pas verdi ama en sonunda Nonda'nın kafasına "al da at" diye bıraktığı top gol olmuştu.

Konyaspor maçında sakatlanmasa büyük ihtimalle 21 yaşında Avrupa Şampiyonası'nda oynama şansı bulacaktı, Arda ile takımın en genç iki oyuncusundan biri olacaktı. Sabri'nin hücumdaki parlak ama defansif anlamdaki verimsiz futbolunun yerine ikame edilebilmiş olsaydı Almanya maçında o hatalı golleri yemezdik diye düşünüyorum. Çünkü Sabri önde kullanıldığında çok daha faydalı olacak bir oyuncu ki hücum zenginliğini zaten sağ açık olarak fazlasıyla gösterebilirdi.
Sakatlığının üzerinden 1 yıl geçti ve Uğur henüz sahalara dönebilmiş değil. Yok yok, bu olayı basındaki gibi malzeme yapma niyetinde değilim. Ciddi bir sakatlık geçirdi kendisi dönüşü de o kadar kolay olmayacaktı zaten. İnternet'de dün Uğur ile yapılmış taze bir röpörtajı ve antreman görüntülerini gördüm. Top ile çalışmalara başlamış ve gerekli kuvveti sağlamaya ynelik idmanlara yapıyor şu anda. 3-4 hafta içide takımlara çalışmalara başlayacağını düşünürsek, 9. haftadan itibaren Uğur'u emaneti geri almış bir halde görebiliriz.

Hiç yorum yok: