22 Şubat 2009

Suat Kaya & Genç Futbolcular



Nedeni gerçekten futbola bakış açısı mı yoksa Galatasaray alt yapısında çalışmış olmanın getirmiş olduğu bir birikim mi bilemiyorum ama bu adamın genç oyunculara olan güveni, onlara bakış açısı gerçekten takdiri hak ediyor. Ordu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye'de Cafercan, Uğur Erdoğan, Efecan, Cihan Can gibi oyuncuları her hafta ilk 11'de görmemizin yegane nedeniydi Suat Kaya.

Şu an Çaykur Rize Spor'un başında ve yine damgasını vurmuş durumda. Ligin ilk yarısında çok az maçta forma giymiş Çağrı Yarkın'ın (bir dönem sakatlığı vardı ama ilk yarının tümünde sakat olmadığını biliyorum) O'nun gelişi ile birlikte ilk 11'de forma şansı bulduğunu görüyoruz. Bugün oynanan Malatyaspor maçında da takımını 2-1'lik galibiyet golünü atmış.

Bu çocuğu hiç izlemedim, ama içimde iyi bir futbolcu olacağına dair bir his var nedense. Ferdi Elmas'a karşılık neden bonservisi ile verilir, hangi akla hizmet yapılır böyle bir hareket? Umarım sonra 1 ton para verilip geri alınmak zorunda kalınmaz.

Yazıyı Suat Hoca ile bitirelim. Gençlerin kıymetini bilen ve onların da kendilerine gerçekten güven duyduğunu bildikleri bir isim Suat Kaya. Antrenörlük kariyerinde çok fazla rotasyon içerisinde olup kalıcı bir şeyler yakalayamamış olsa da sırf genç futbolculara olan güvenlerinden dolayı seviyorum böyle adamları be...

Hiç yorum yok: