10 Şubat 2009

Goodbye Scolari



Premiere Lig'de bu sene ciddi bir teknik direktör kıyımı var. Sezon başından bu yana 8 takımda teknik direktör değişiliğine gidildi, bunlar arasında Porstmouth gibi 2 teknik direktör değiştiren takımlar da var. Furyanın son kurbanı da Luis Felipe Scolari oldu.
Sezona oldukça etkileyici başlangıç yapan Brezilyalı teknik adam 14. hafta sonunda 33 puan ile takımını zirveye yerleştirmeyi başarmıştı. Manu'u ise liderin 5 puan gerisindeydi. 25. hafta sonunda ise manzara tam tersine dönmüş durumda. 11 haftada toplanılan sadece 16 puan ile (toplamda 49 puan) 5. sıradalar ve 1 maç eksiği bulunan lider Manu ile aralarındaki fark 7. Gerçekten de inanılmaz bir düşüş yaşadığı görülüyor Scolari ve ekibinin. Bu tablo Abramovic'in de kendisine olan güvenini derinden sarsmış olacak ki çare olarak yolların ayrılmasına karar verildi. Yerine de takımın eski kaptanlarından Ray Wilkins getirildi yeni "esas oğlan" bulunana kadar.
Türkiye'de görmeye alıştığımız manzaranın hep profesyonel yönetim anlayışlarını örnek gösterdiğimiz Ada Futbolu'nda da görülmesi şaşırtıcı geliyor insana. Değişikliklerin büyük çoğnluğunun 10. sıra ve altındaki takımlarda yaşanması da sürpriz olmasa gerek. Ligin ilk 6 sırasındaki takımlara bakınca Chealsea dışındaki takımların tenik direktör anlamında belirli bir istikrara sahip oldukları görülüyor. Ferguson & Manu ilişkisini anlatmaya zaten gerek yok. Benitez, Liverpool'un başında 5. sezonunu yaşıyor. Martin O'neill 4 yıldır Aston Villa'nın başında. Wenger 1998 yılından beridir Londra ekibinin teknik direktörlüğünü yaparken, David Moyes 2002'den bu yana Everton ile yola devam ediyor.
Başlık için Goodbye Scolari dedik ama Güzide Basınımız'ın bunu "Wellcome Scolari" formatına sokacağından hiç şüphem yok. Muhtemelen yarından itibaren Fenerbahçe ile ismi anılmaya başlanır, kim bilir Aziz Yıldırım ile bir telefon görüşmesi bile yapmışlardı belki, ne dersiniz?

Hiç yorum yok: