19 Şubat 2009

UEFA Cup Round of 32



4. tura yükselme mücadelerinde ilk Round'u geride bıraktık. Bir çok karşılaşmada turu geçecek takımı görmek için 2. maçları beklemek gerekse de bir kaç maçta da neredeyse turu ganatileyen takımlar oldu.

İlk dikkati çeken grup 1.lerinden 6 takımın 2. maçlar için avantajlı skorlar ile sahadan ayrılmış olmaları. Sadece Wolfsburg ve Standart Liege farklı şekilde mağlup ayrılarak işi zora soktular. Standart'ın işi gerçekten zor ama Wolsfburg için hala hiç bir şey bitmiş değil. İlk maçta son 10 dakikada ilki kalecinin apaçık bir hediyesi ile yedikleri 2 gol ile ayrılsalar da Fransa deplasmanından Felix Magath'ın hala yapacakları olduğunu düşünüyorum. Metalist'e de değinmeden geçmek olmaz. 1-0'lık seriye devam ediyorlar. Bir sonraki turda muhtemel rakipleri Valencia'yı da geçebilirlerse işte o zaman rüştlerini tam anlamıyla ıspatlamış olacaklar.

Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlardan sadece 3'ü avantajlı skor ile rövanş maçlarına çıkıyorlar. Bu 3'lü ye kendi sahasında 2-1'lik skor ile galip gelen Zenit'in de dahil olduğunu hatırlatalım. Lucescu üstad Totenham'ın son 10 dakikada yıktı ve İngiltere'ye oldukça avantajlı gidiyorlar. Aalborg'da 3-0'lık skor ile turu neredeyse garantiye aldı. Deportivo 2004 yılında Milan'a Sansiro'da 4-1 kaybettikten sonra İspanya'da 4-0'lık muhteşem galibiyet ile yarı finale yükselmişti Şampiyonlar Ligi'nde. Aynen böyle bir performansa ihtiyaçları var ama yapabilecekleri güçleri var mı, pek sanmıyorum.

Grup 2'lerinin de genel olarak rövanş için sahadan avantajlı skor ile ayrıldıklarını söyleyebiliriz. 5 takım rakip kalelere havalandırdı ve sahadan en kötü beraberlik ile ayrıldılar. Stutgart 2-1 mağlup olmasına rağmen çok da dezavantajlı bir skor ile dönmüyor Almanya'ya. Üstelik Babel'in gelişi ile performanslarında gözel görülür bir artış var. Galatasaray'da az da olsa avantajlı dönen takımlardan.

Grup 3.'leri ise ilk maçların en kötüleri olarak ön plana çıkıyorlar. Sadece PSG 2-0 lık gibi net bir skor elde etti ki Almanya'da pek kolay bir maç beklemiyor onları.

Genel olarak Grup 1.'lerinin performansları ile ön plana çıktıkları, Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımların hayal kırıklığı yarattığı bir 3. tur ilk maçları izledik. Bakalım rövanş maçları sonunda tablo ne kadar değişecek?

Hiç yorum yok: