03 Şubat 2009

Beylerbeyi'nden 12'lik Hareket

Transferin son gününde Beylerbeyi'nde giden ve gelen futbolcuların tamamı hesaba katılırsa toplamda 12 futbolculuk hareket yaşandı. 7 futbolcu ile sözleşme imzalanırken, 5 futbolcu ile yollar ayrıldı.

Giden futbolcular, ilk yarıda forma şansı bulamayan İlker & Soner Cihan kardeşler, Eray Fırat, Erkan Ferin gibi Galatasaray Alt Yapı kökenli isimler ile Uğur Şahin oldu.

Gelen futbolcularda ilk dikkati çeken Mustafa Kocabey. Kaptan yeniden yuvaya döndü ama hala sezon başında neden yoların ayrıldığını anlayabilmiş değilim. Şu ana kadar da herhangi bir takımda forma giymediği görülüyor fedarasyonun sitesinden. Tecrübesi bile takıma hava katacağından eminim, kesinlikle doğru bir hamle.

Diğer önemli isim Anıl Karaer. Ankaragücü çok yanlış bir seçimdi. Küme düşmeme mücadelesi içerisindeki olan bir takımda gençlerin şans bulması hiç de kolay değildi, nitekim öyle de oldu. Kendisi için en iyi sığınak olacak 3 yerden 1'inde olması sevindirici. Diğer iki yer ise Abdullah Avcı ve Suat Kaya'nın yanıdır. Anıl potansiyelli bir genç, Volkan Yaman'ın sol bek oynadığı bir takımda her türlü oynamayı hak ediyor. Umarım iyi bir sezon geçirir.

Harun Temur'da PAF Ligi'nde bu sezon uygulanmaya başlayan düzenlemin kurbanı olan bir 89'lu. Geçen sezon orta sahada düzenli olarak forma giyiyordu PAF Takım'da. Fazla bilgi sahibi değilim kendisi hakkında, yakında canlı bir Beylerbeyi maçı sonrası hakkında bir kaç cümle yazabiliriz.

Zafer Şakar, Samsunspor'dan getirilmiş. Bu çocuk da kaybolup gitti. Adından ilk zamanlar çokça bahsediliyordu hatta Hagi zamanında kupa maçlarında da forma giydi. Beklenilen gelişimi gösteremedi. Bu vakitten sonra Galatasaray'da forma şansı bulabilir mi çok zor, fakat kendisine güven duyulacak bir yerde olması en azından Zafer için önemli bir dönüm noktası olacak.

Benim dikkatimi çeken isimlerden biri de Önder Karaboğa oldu. Kendisi 90 doğumlu, orta sahada oynuyor ve Beylerbeyi'nin gruptaki rakiplerininden biri olan Körfez Belediyespor'un Genç Takımı'ndan transfer oldu.

Daha önce Denizlispor, Kayserispor, Malatyaspor, Şekerspor ve İzmirspor formaları giyen Serdal Poyraz ve Savaş Kaya diğer 2 transfer.

Genel manada faydalı bir taransfer hareketliliği yaşanmış. Giden ve gelen isimlere bakıldığında takımın daha iyi yerelere gelebileceğine dair inancı arttıran hamleler bunlar. Bu ciddi hareketlilik ile Beylerbeyi'nin üst sıralara tırmanma başarısı gösterip gösteremeyeceğini ise hep beraber göreceğiz. Daha geniş bir değerlendirme yapmak için de yakın bir zamanda canlı bir maç izlemek de farz oldu artık!

Hiç yorum yok: