14 Şubat 2009

David Moyes #2



Zaman zaman bazı teknik direktör ya da futbolcular hakkında analiz yazıları yazıyorum. O ana kadar performansları ile ilgili detayları pasylaşıyor ve bu isimler üzerinde dikkat çekmeye çalışıyorum. Düşündüm de eksik kalan bir parça oluyor özellikle de teknik direktörler açısından. O da belirli periyotlarda performans takibinin yapılmaması. Bu nedenel belirli sürelerde seri halinde performans takiplerine devam etmeyi düşünüyorum. David Moyes'de bus erinin ilk yazısı olacak.

En son 17 haftada bu yazı ile üzerinde durmuştuk İskoç Teknik Adam'ın. Gelecek 5 yılda da Everton'un teknik patronluk koltuğunda oturacağı ön görüsüne dayanarak Everton'ın 10 yıllık tarihi ile özdeşlemiş bir isim haline gelecek David Moyes. UEFA Kupası'nda ki kötü performansın aksine bu sezon Premire Lig'de parlak bir performans ortaya koyuyorlar. Geride kalan 2 aylık sürede de bu süreç devam etti. 17 haftada 25 puan ile bırakmıştık Everton'ı ve 25. haftada 40 puan ile bir sıra yükselerek 6. basamağa yerleşmiş durumdalar. Bu da 8 haftada 15 paun analmına geliyor. Kaybedilen 9 puanın detayında ise Chealsea, Liverpool, Arseal beraberlikleri ve Manu karşısında alınan 1-0'lık mağlubiyet var. Zirveden kopmuş durumdalar ama ligi ilk 6 içerisinde bitirmeleri ihtimali çok yüksek, ilk 5 içerisinde yer almaları beraberlik kokan maçların gelibiyete dönüşü ile gerçekleşebilir. Yani bunun için performanslarını daha da yükseltmeleri gerekiyor.

Bu sıralama da başarıdır Everton için. Daha önce da yazdık, bu kadroya yapılacak takviyeler ile daha üst sıralar için oynamaları olası ama Arsenal, Chealsea, Liverpool, Manu gibi büyük bütçeli takımların arasına girmek de o kadar kolay değil.

Hiç yorum yok: