21 Şubat 2009

Bundesliga'da Neler Oluyor?



Bundesliga'da zirve iyice karışmış durumda. Tam 4 takım potanın tam içerisinde. Üstelik bunlara yarın alacakları bir galibiyet ile Leverkusen'in eklenmesi de mümkün. Uzun zamandır böyle kıran kırana geçmiyordu Şampiyonluk mücadelesi Almanya'da.

Bugün de Bayern kendi sahasında Köln'e 2-1 kaybetmiş. Kara bulutlar dolanıyor bu aralar Bayern'in üstünde. Herta Berlin'de, hafta içi Fransa'da PSG'ye kaybeden Wolsfburg'a deplasmanda 2-1 yenilmiş. 1-0 öne geçmelerine rağmen Dzeko'nun 2 golüne engel olamamışlar. Hoffenheim'da düşüşe geçen takımlardan. Son haftalarda performansı giderek artan Stutgart ile 3-3'lük skor ile puanları paylaşmışlar. Bayern ve Hertha'nın 0 (sıfır) çektikleri düşünülürse alınan 1 puan kar bile sayılabilir. Yine de bu Hoffenheim'ın son 3 haftada 7 puan kaybettiği gerçeğini değiştirmiyor. İrtifa kaybediyorlar, İbisevic'in sakatlığı sonrası.

Küme düşme hattında da Energy Cottbus'un dikkat çeken bir yükselişi var. Geçen hafta Dortmund deplasmanında Çağdaş'ın attığı gol ile 1 puanı kapmışlardı, bugün de Werder Bremen'i 2-1'lik skor ile mağlup etmişler. 14. hafta sonunda 9 puan ile son sırada (18.) iken, 21. hafta sonunda 20 puan ile 14. sıraya kadar yükselmiş durumdalar. Bu tempo ile devam ederler ise muhtemelen lig'de kalırlar.

Bundesliga'da hafta yarın 18:00'da oynanacak ve muhtemelen çok tempolu geçmeye aday Leverkusen -Hamburg maçı ile sonlancak. Leverkusen kazanır ise puanını 39'a yükseltecek ve lider Hoffenheim'dan sadece 1 puan uzakta olacaklar. Hamburg kazanır ise yeni lider olarak kapatacak haftayı. Bu maçı sakın kaçırmayın derim, benden söylemesi...

Hiç yorum yok: