14 Şubat 2009

Leverkusen'den 4'lük Tarife (H 1:4 B )



Bundesliga'da haftanın açılış maçında lider Hoffenheim evinde 5. sıradaki Leverkusen'i ağırladı. Özellikle Leverkusen'in alacağı bir mağlubiyet zirve ile aradaki farkı 9'a çıkaracaktı, en azından kaybetmemeleri gerekiyordu onlar daha fazlasını yaaprak tam 4 golle sahadan galip ayrılmasını bildiler.

Leverkusen'i devre arasında hazırlık maçında Galatasaray'a karşı izlerken de dikkatle incelemiştim, sağlam bir takım olmuşlar. Orta sahaları oyunu iki yönlü oynayabilen oyuncularda kurulu. Rakibe sahanın her tarafında basarak alan daraltıyorlar. Bu sene ilk 4 içerisinde olmak başarıdır onlar için ama aynı kadroyu koruyup bir kaç takviye ile şampiyonluğu bile domine eder hale gelebilirler önümüzdeki sene.

Hoffenheim'ı beklediğim gibi bulamadım. Bir kere İbisevic'i aradıkları ortada, Sonago fizikli ama teknik olarak Ibisevic'in çok gerisinde. Salihovic ve Eduardo ile gol yollarına sızmayı denediler ama Leverkusen çok fazla fırsat vermedi. Leverkusen'in 2-0 yaptıktan sonra devamını getireceği belliydi, çünkü orta sahayı isabetli paslarla hızlı bir şekilde geçmeyi başarıyorlardı.

Hoffenheim için önümüzdeki 3 hafta çok daha önemli şimdi. Son 2 haftada kaybedilen 5 puanın devamının gelip gelmeyeceğini göreceğiz. Önce dışarıda Stutgart ve Dortmund ile oynayıp kendi evlerinde Bremen'i ağırlaaycaklar. Ortadaki 9 puanın ne kadarının alınacağı psikolojik olarak takımın şampiyonluğa olan bakışını ciddi manada etkileyecektir. Bu 3 hafta sonunda Hoffenheim için bir değerlendirme de yaparız bu sayfada.

Hiç yorum yok: