27 Şubat 2009

Son 16'ya Doğru

UEFA'da 3. tur rövanş maçları sona erdi. Üst tura çıkan takımlar belli olurken sürpriz sonuçlara da imza atıldı.

CSKA Moscow - Aston Villa: Aslında turu ilk maçta geçmişti Zico ve takımı. Aston Vilal 6-7 as oyuncusunu götürmeyerek de Premiere League'e önem verdiğini göstermişti zaten.

Metalist Kharkiv - Sampdoria: Bu senenin bombası Metalist sanırım. İki maçta da acımadılar İtalyanlar'a. Grup maçlarından bu yana gol yemediler, toplamda 6 maçta 6 gol attılar.
Bir sonraki turda Valencia'yı eleyen Dinamo Kiev ile eşleştiler. Aynı ülkenin takımları ve birbirlerini gayet iyi tanıyorlar. Kıran kırana bir tur mücadelei olacak anlaşılan.

Hamburger SV - NEC Nijmegen: Hamburg turu ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyet ile geçmişti. Bu maç tam anlamıyla bir formalite oldu, eminim ki iki takıma da maçın oynanmaması teklif edilse kabul ederlerdi.

FC Twente Enschede - Marseille: Gecenin sonucu penaltıların belirlenen tek maçı oldu iki takımın mücadelesi. Gerets'in ekibi kendi sahasında kaybetikleri maçtan sonra deplasmanda gelip gelmeyi bildiler. Açıkçası Twente'nin turu geçeceğini düşünmüştüm ama Marsilla zoru başardı.

Wolfsburg -Paris S.G: İlk maçta alınan 2-0'lık mağlubiyetin sonunda Felix Magath'ın Almanya'da yapacağı hamleler olacağını düşündüğümü söylemiştim ama PSG turu vermeye hiç niyetli değildi. Temiz bir galibiyet ile adlarını 4. tura yazdıran ekip oldular.

AC Milan - Werder Bremen: Böyle bir sonuç bekliyordum açıkçası. Hem Milan'ın dengesiz performansı hem de Werder'in deplasmandaki performansıydı bu düşüncenin ana sebebi. Nitekim zor da olsa başardılar ve 2-2'lik skor ile turu kaptılar.

Ajax Amsterdam -Fiorentina: Deplasmandandan 1-0'lık galibiyet ile dönmesine rağmen, Hollandalılar turu zora sokacaktı neredeyse. 0-1 yenik duruma düşmelerine rağmen 87. dakikada gelen gol tam anlamıyla ilaç oldu.

Manchester C. - FC Copenhagen: City'ni turu geçmesi bekleniyordu, maç uzun süre 0-0 gitse de , bu skor da tur atlamalarına yetiyordu, 70. dakikadan sonra 3 gol izlettirdiler. Belamy'nin attığı 2 gole, Kopenhag 90. dakikada cevap verdi. Bir gol daha bulup maçı uzatmaya götürecek vakitleri kalmamıştı artık. 180 dakika sonunda turu geçen ekip beklenildiği gibi City oldu.

Standard Liege - Braga: Turu geçecek ekibin büyük oranda ilk maçta belirlendiği eşleşmelerden oldu. Braga ilk maçtaki 3-0'ın avantajını iyi kullandı ve Belçika'da da zorlanmanda aldıkları bir beraberlik ile 4. tura "merhaba" dediler.

Stuttgart - Zenit St. Petersburg: Sturgart 2-1'lik bir mağlubiyet ile dönmüştü ülkesine. Aslında fena bir skor değildi, üstelik yenilen 2 gole rağmen deplasmanda atılan 1 gol de avantaj sayılırdı. "Babel'in gelişi sonrası artan performanslarını bu maça yansıtırlar mı?" diye düşünmüştüm ama Zenit kalitesini konuşturarak buna izin vermedi. Geçen senenin UEFA Şampiyonu, bu sene de sağlam adımlarla ilerliyor.

Udinese - Lech Poznan: Udinese deplasmanda alınan 2-2'lik skorun avantajını kullandı. Maçın başında 1-0 yenik duruma düşse de üst tura çıkmasını bildi.

Saint-Etienne - Olympiakos Piraeus: Fransız ekibi turu daha ilk maçtan garantilemişti. Bugün de işi riske atmayarak 2-1'lik galibiyet ile Olimpiakos'u kupanın dışına itti.

Deportivo La Coruna - Aalborg BK: Yine bir formalite maçı. Aalborg'da bu senenin bombalarından Metalist ile beraber. Deportivo'ya 2 maçta 6 gol atarak üst tura çıkıyorlar.

Tottenham H. -Shakhtar Donetsk: Lucescu işi ilk maçta bitirdi, bu maçta da kalesini gole kapası. İngilizler 1-0 öne geçse de Shaktar beraberliği yakalayarak Totenham'ın ümitlerini bitirdi.

Valencia-Dynamo Kyiv: Gecenin tek sürprizi. Valencia'nın bir performans düşüklüğü vardı ama deplasmanda alınan 1-1'lik skordan gol bulmak zorunda olan ve sırf kalesini gole kapatmayacak bir Kiev'in turu geçmesi zor görünüyordu. 2-2'lik skor ile Valencia'yı "annelerinin ligi" ne göndermiş oldu. 4. turda karşılarında da "ülkedaş" Metalist var.

Bir çok maç beklenildiği gibi bitti bence, Valencia maçı dışında. 4. tur güzel maçlara sahne olacak. Bu turun değerlendirmesini önümüdeki post'lara bırakalım.

Hiç yorum yok: