07 Ekim 2008

UEFA Grupları


Geçen Sene kuralara katılan sadece 7 takım bugün 40 takımlık listede yer alabilmiş. Yeni gelen 33 takım bu sene UEFA'ya çok daha farklı bir hava katacağa ve 2002'den beri gazı kaçmış olan bu 2. büyük kupa bu sene eski zorlu günlerine döneceğe benziyor.

C ve F grubu ile birlikte en zor grup olan B grubuna düşmesi Galatasaray için bir şansızlık olsa da fikstürün kendi elleri ile yapılmış kadar "lokum" olması da ayrı bir şans. Fakat rakipler gerçekten tehlikeli. Benfica bu sene yapmış olduğu Aimar, Reyes, Suazo transferleri ile De Maria, Cordoza gibi isimleri de kadroda barındıran yapısı ile özellikle de kendi evinde çok tehlikeli bir takım. Olimpiakos geçen sene Şamp. Ligi'nde gruplardan çıkmayı başaran kadrosunu korumayı başardı, Anarthosis kazası onları Avrupa'nın ana vizyonundan ayırsa da bu kupada da ciddi işler başarabilcek bir takım. Yunanistan'a gidilmemesi Benfica ile deplasmanda oynanmasından kat be kat daha iyidir her durumda, maç Yunanistan'da olsa şansı çok azdı Cimbom'un. Herta Berlin özellikle son yaptığı Voronin transferi ile kadrosuna ciddi bir renk kattı ama kendi sahasında istikrarsız bir tablo çiziyor. Galatasaray'ın maçı Almanya'da oynayacak olması ev sahibi kıvamında bir deplasmanı kendi sahasında oynama dezavantajından kurtulmasını çok iyi değerlendirmeli ki grubun son ve belkide kilit maçında Berlin'de olacaklar. Metalist'in, Beşiktaş ile oynaması çok büyük bir artı, en azından kolay lokma diye görülmeden adam gibi analiz edilecektir.

Takımların kadro yapıları kadar bu kadroya hükmeden beyinler de sonuçları belirleeycek diğer bir etken. Valencia ile futbol gündemimize oturan Flores, Espanyol'a 2 sene önce UEFA'da final oynatan Valverde, Metaliste makine düzeninde top oynatan Markevich. Bu isimler arasında Skibbe ve Lucien Favre soru işaretleri uyandıryor kafalarda. Özellikle de son Bursa maçında taktik olarak Skibbe'nin sınıfta kalışı ve takımdaki sakatlıklar ileriki dönem için riskler barındırıyor.

Galatasaray'ın işi şu andaki orta halli futbol takımı durumu düşünüldüğünde oldukça zor. Bu gruptan 1. çıkabileceğine ihtimal veremiyorum, bunun dışında 4 ve 5. lik eğer takımın bu halinde herhangi bir düzelme olmaz ise çok daha olası sonuçlar gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: