29 Ekim 2008

Aşıkların Buluşması : Maradona&Arjantin



Yeşilçam Aşk Filmleri'ne dönen hikaye sonunda yine Yeşilçam Filmleri'ne paralel bir finale bağlandı ve Diego Armando, Basile'den koltuğu devralan isim oldu. Yarın Maradona'nın doğum gününde (48 yaşına giriyor) açıklama yapılacak basına. Bundan daha iyi bir hediye bulunur muydu, çok zor. Bir efsane haline gelmişti neredeyse Arjantin - Maradona buluşması. Tangocular'ın her hoca arayışı Maradona ismini de beraberinde getirir gündemin ortasına oturtuverirdi, amao iddiaların hiçbiri gerçeğe dönüşemedi bugüne kadar.


Arjantin'in en efsane oyuncusu, efsane teknik direktör olabilecek mi, bunu elbette zaman gösterecek ama şu ana kadar ciddi manada teknik direktörlük deneyimi olmamış (Deportivo Mandiyu ve Racing Club'da kısa bir dönem geçirdi) bu futbol dehası için sıkı başlangıç olacak. Gönüllerdeki ismi getirerek yeni bir heyecen yaratmayı başarmış olabilir Arjantin Fedarasyonu, fakat aynı zamanda bütük risk aldı bu kararla bence. Maradona'nın futbolculuğu için elbette söylenecek bir şey yok, teknik direktörlük konusuna gelince tamamiyle tecrübeden bağımsız olarak şunu söyleyebilirim: Gelişi büyük bir hava katacaktır takıma, düşünsenize bir çok futbolcunun idolü ile bir arada olmasının yaratacağı motivasyonu. Bu işin pozitif ve kısa zamanda takımda katacakları. Uzun dönemde ise başarılı olabileceği konusunda ciddi soru işaretlerim var, özellikle de kişilik yapısını göz önüne alınca.
Umarım beni yanıltır ve futbol dağarcığımıza "iyi bir futbolcuydu ama aynı zamanda çok iyi bit t.d idi" bilgisini de ekleriz.

Hiç yorum yok: