25 Ekim 2008

Alianz Arena'da Ecel Terleri

İlk yarısı Klinsman ve öğrencileri için sıkıntılı geçen maçın kaderini Ribery'in 41. dakikadaki soyunma odasına takımı daha bir moralli gönderen gölü çizdi bence. 45 dakikalık ilk dilimde sahadaki organizasyonsuz, takım yaratıcılığı sadece Ribery ve Ze Roberto'ya kalmış Bayern'in karşısında çok koşan orta saha ve hücum oyuncuları ile dirençli ve diri bir Wolsfburg vardı. Özellikle Grafite'yi çok beğendim, ağır bir oyuncu izlenimi verse de topu ayağında aldığında o cüsseye rağmen seri hareketlenip takım arkadaşlarına güzel paslar atıyor. Hakemin verdiği hatalı penaltı kararından hemen önce Dzeko'nun önüne top çok güzel şekilde bırakan da ta kendisiydi.

Bayern'in en büyük sorunu orta saha gibi görünüyor. Hem yaratıcılık hem de defansif direnç oluşturabilme açısından ciddi sıkıntılar yaşadıklarını düşünüyorum her ne kadar bugün kü maçı 2. yarıdaki 3 golle almış olsalar da. Takımın yaratıcılığı yukarıda da yazdık sadece Ribery ve Ze Roberto'ya bağlı gibi görünüyor. Wolsfburg dikine toplarla orta sahayı çok kolay geçti, sadece Van Bommel'in oluşturmaya çalıştığı orta saha mücadelesi fazla tutmadı.

İlk yarıda yenilen 2 golden sorna Bayern kulübesine yönelen kamera teknik ekibin sıkıntılı halet-i ruhiye sini çok güzel yansıtıyordu ekranlara. 2. yarıda gelen 3 gol derin bir nefes aldırdı şüphesiz onlara ama Klinsman için ilerleyen dönemin sıkıntılara gebe olduğu görülüyor. Hamit'in dönüşü eksikliklerin giderilmesi noktasında büyük katkıda bulunacaktır onlara,ama sorunların ne kadar çözülecek, bekleyip görelim.

Hiç yorum yok: