01 Ekim 2008

Şampiyonlar Ligi'nde 2.Perde : Hafta 2 Kısım 1



8 maçın 4'ü berabere, toplam 17 gol. İlk haftada 13 gol atılan 4'lü topluluk için 4 gollük bir ilerleme var E grubunun yağmış olduğu katkı sonucunda. 1.6 lık gol ortalamsı 2.2'ye yükselmiş gibi istatistik verileri çoğaltmanın bir anlamı yok sanırım.

Bayern - Lyon, Bate-Juventus, Fernebahçe-Kiev maçları için beraberlik ihtimali yüksek görünüyordu ama Fiorentina'nın Steau'yu geçeceğini düşünmüştüm. Anlaşılan Steau yine o gömülü defans ve alan daraltan oyun planını uyguladı ki bu mantalite ile deplasmanda daha çok puan alacaklarını söylemek yanlış olmayacak. Galatasaray maçlarında da defansif yönünün daha zengin olduğu görülmüştü zaten.

Manchester ve Villareal E grubunda ilk 2 için favori olarak ilerliyorlar.

D grubu için bir şey söylemek için çok erken ve muhtemelen son maçlara kadar taşınacak buradaki gruptan çıkma mücadelesi.

Arsenal dün yine sahnedeydi, özellikle Emirates'de çok daha iyiler her ne kadar ligdeki son Hull City maçını kaybetmiş olsalar da. Sahalarındaki diğer 2 maçı da kazanıp grubu 1. bitirme olasılıkları çok yüksek. Fererbahçe- Porto ve Kiev 3'lüsü çekişirler ama Fernebahçe Kiev'i yenemeyerek 2. lik yoluna mayın döşedi.

F grubu da yavaş yavaş şekilleniyor fakat Zenit için hala az da olsa umut var 2. lik yolunda. O umudun adı da: Ranieri

Hiç yorum yok: