31 Mayıs 2009

Saltanat'ı Bordeaux Bitirdi...



Ligue 1'de de şampiyon belli oldu . 7 hafta önce bu postta yapmıştık tahminlerimizi sayısal datalara ve istatistiğe dayandırarak, oradan da Bordeaux çıkmıştı. Şimdi göz attım da o yazıya ilk 3 takımın puanları için yaptığım tahmin de neredeyse gerçekleşmiş (Bordeaux -80 (78), Marsilla- 77 (76) , Lyon - 73 (74) ). Sevdiğim sözlerden biridir "Talk with the data", işe yarıyormuş demek.

"Overrated" Gerets'in de böyle bir başarıyı hakettiğini düşünmüyordum, bu açıdan "Şarapçılar" ın şampiyonluğunun ayrı bir boyutu var benim için. Aksi takdirde spor sayfalarında "Galatasaray'ın bu kadrosu Gerets'de olsaydı" gibisinden adamın oynattığı saçma sapan futbolu hafızalarından silmiş ve futbol başarısı sadece kadro güzelliğinden geçiyormuş gibi yazıp çizerlerdi. En azından bunların biraz da olsun dizginlenmiş oalcağını düşünmek de olayın diğer bir sevindirici tarafı.

Lyon'un saltanatına son verme şerefine Blanc nail oldu. 3 yıldır başında olduğu Bordeaux'a derli toplu, göze hoş gelen futbol oynatmasını bildi ve sezonun 2. yarısının başındaki o 8 haftalık periyot dışında Lig Genelinde gayet iyi performans gösterdiler. Son 11 haftada alınan yakalanan muhteşem seri ve alınan 33 puan ile 6 puan geriden gelip, 3 puan farkla önde bitirmeyi başardılar Lig'i.
Bu şampiyonluk sonrası bazı oyuncuları Premiere League yolunda düşmekten alıkoyamayabilirler. Chamakh ve Cavenaghi ilk akla gelen 2 isim. Gourcuff'u kadroda tutmaları en büyük şansları. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız tabloyu yeniden yaşamamak istiyorlarsa mutlaka takviye yapmaları da şart.

Hiç yorum yok: