16 Mayıs 2009

Bundesliga'da Son Düzlük



Magath ve Wolfsburg iananılmazı başaracaklar, çok çok az kaldı. Bugün muhteşem ikili Gtafite & Dzeko 5 golü gönderivermişler Hannover ağlarına tıpkı hafta içinde Dortmund'a uyguladıkları tarifenin bir benzerini kpyalamışlar anlaşılan. Son hafta kendi evlerinde Bremen ile oynayacaklar, hesaplar biraz karışık olsa da galibiyet halinde diğer maçların sonuçları ne olursa olsun şampiyonluğa uzanacaklar. Tabiki beraberlik de mutlu sonda ulaştırabilir onları ama başka senaryoların da devreye girmesini bekleyecekler o zaman. Hesap kitap işini son abırakıyorum.

33. haftaya Wolsfburg ile yanı puanda giren Beyern Munich ise deplasmanda ilk yarının flaş takımı Hoffenheim ile 2-2 berabere kalarak çok önemli 2 puan kaybetti bitime 1 hafta kala, artık altın değerinde mi yoksa pırlanta mı ona siz karar verin. Bayern'in golleri beklendiği gibi Ribery ve Toni'den geldi. Son hafta kendi evlerinde çok amz çok formda bir ekibin karşısına çıkacaklar: Stutgart

Herta Berlin ise zirvedeki 2 takımın 1 puan gerisinde konuşlanmışken kendi evinde Schalke ile 0-0- berabere kalarak 4. sıraya düştü ve şampiyonluk hesaplarının dışında kaldı. Artık tek hedef var onlar için: Şampiyonlar Ligi

Stutgart için çok ayrı bir post ayırmak aslında. Trapattoni sonrası göreve gelen ve 2007 yılında takımı şampiyonluğa ulaştıran Armin Veh ile başlanılan sezonda kötü gidişin ardından 14. hafta sonunda göreve getirilen Markus Babel ile muhteşem bir grafik çizdiler. 14. hafta sonunda toplanılan 18 puanın üstüne geride kalan 19 haftada Babel ile 57 puanın 46'sı alınarak toplamda 64 puana ulaşılmış durumda. Hafta içinde deplasmanda Schalke'yi 2-1 yendikten sonra bugün de kendi evlerinde E. Cottbus'u 2-3'lık skor ile geçtiler ve Bayern ile aynı puana ulaştılar. Son hafta ise Bayern deplasmanına çıkacaklar, kim bilir kader ağlarını örmüş ise (çok çok sağlam 1 ağ örmesi lazım ama) şampiyon bile olabilirler.

Evet, Bundesliga'da son düzlüğe girildi ve Wolfsburg şampiyonluğa çok yakın, kaderleri kendi elinde. Yalnızca 3 paun rüyayı gerçeğe döndürecek. Peki ya beraberlik? Bremen ile berabere kalırlarsa, bu defa Stutgart Bayern maçından gelecek sonucu bekleyecekler. Eğer Bayern galibiyet ile yarılırsa sahadan, o zaman (ikili averaj / genel averaj kriterinden hangisi geçerli emin değilim) Wolfsburg deplsamanda ilk maçı 4-2 kaybettiği Bayern'i kendi evinde 5-1'lik hezmietle gönderdiği için 2'li averajda önde olacak. Genel averajda ise 7 puanlık fark ile Wolfsburg'un önde olduğu düşünülür ise her iki maçın da farklı skorlar ile bitmesi gerekecek. Tabloyu bir de Stuttgart açısında değerlendirelim. Bayern depasmanından 3 puan ile dönecek olurlarsa, Wolfsburg'un 1 puanı sonrası aynı paunda olsalar da karşılıklı 4-1'lik sonuçlarla eşit olduları 2'li averaj ve Wolfsburg'un 15 puan önde olduğu genel averaj düşünülür ise şampiyon olmaları gerçektan de kolay değil. Magath'ın şampiyonluğu kaybetmesi sadece mağlup olmalarına bağlı gibi görünüyor. Bremen gibi deplasmanda çok daha etkili olan bir takımın hafta içi oynayacağı UEFA Kupası'ndan zafer iel ayrılmaları durumudna son maça nasıl bir motivasyon ile hazırlanırlar, ne kadar aslılabilirler ciddi bir soru işareti üstelik Avrupa Ligi'ne katılma ihtimalleri bile yokken.

Ben sporseverlik görevimi yapıp şimdiden sizleri uyarayım, gelecek hafta Bundesliga'daki şampiyonluk mücadelesini canlı izlemeyi unutmayın. Sonra bir tarihe canlı tanıklık etme şansını kaçırmış olursunuz, benden hatırlatması!

Hiç yorum yok: