06 Mayıs 2009

Roma'ya İlk Bilet Manu'nun


Ferguson'un aşmış bir teknik adam olduğunu gösteren maçlardan biri daha. Adam her haliyle bana "Ne kadar Sir deseniz azdır" dedirtiyor adeta. Dün'de Berbatov'u kızağa çekip
4-6-0 dizilişi ile oynattı takımı. Zaten Berbatov'u kenara çektiği zaman Tevez / Anderson ikilisinden birini kullanıyordu ve dün de Anderson'un oyununa daha çok mücadeleyi eklemesini sağlayarak da daha güçlü bir orta saha oluşturdu.

Arsenal'in turu geçmesi ilk maçtaki 1-0'lık skor dezavantajını, rakibin Manu olması faktörünü ve şu anki kadro yapısı üçlemesini bir araya getirince zaten mucizelere bağlıydı. Maçın baçında Gibbs'in o bariz hatası ile gelen tüm planları alt üst etse de en azından rakip kaleye gol atacak bir dizilişten ve beceride uzak kalacakları aşikardı. Orta sahadaki tüm yaratıcılığı Fabregas ve Nasri'ye bırakılmış bir takımda özellikle Fabregas'ın oyunun hücum yönüne zenginlik katma anlamındaki limitini de düşününce... Wenger, geçen sene Liverpool'a çeyrek finalde elenme sonrası "genç yeteneklerimiz çok fazla ama takımımızda tecrübeyi biraz geri plana ittik. Önümüzdeki sene bunu da dikkate almamız lazım" demişti ama sadece lafta kalmış o cümleler. Üstelik o takımın tecrübe ortalamasını arttıran 2 oyuncunun da (Flamini ve Senderos) bugün kadroda olmadığını da eklememi belirtmemiz gerek.

Dün Arsenal ilk 2 golü bariz hatalardan yese de 3. gol için söylenecek hiç bir şey yok. Tam derslik bir gol. Kendi ceza sahasının önünde topu alan Ronaldo'nun hızlı oynayarak hemen önündeki Park'a tupo ulaştırması, Park'ın topu 20 metre sürdükten sonra sol taraftaki Rooney'e topu teslim edişi ve Rooney'nin bir yandan yavaş yavaş rakibinin üstüne giderken bir yandan da arkadan gelenleri keserek yaklaşık 75-80 metrelik depar atan Ronaldo'nun önüne sağ çapraza topu mükemmel bırakışı ve Ronaldo'nu arkadan kendisine yetişmeye çalışan Arsenalli oyuncuun çaresizliğini ortaya koyarcasına yaptığı son vuruş. Çok şey anlatan bir gol...

Manu adına en büyük talihsizlik maçın çok rahat bir tempoda seyrederken Fletcher'ın gördüğü kırmızı kart ile finalde cezalı duruma düşmesi. Öncelikle Fletcher'ın o pozisyonda topa bile girmemesi gerekiyordu, skorun 3-1 olduğu düşünülürse. Tabiki maç esanasında bu kadar hızlı düşünp karar vermek kolay değil ama CL Finali bu boru değil! Bir ara faulü Carrick'in yaptığını zannettim, bence şu an Manu orta sahasındaki en önemli isim. Bu ihtimali düşündükten sonra Fletcher'ın kırmızısına çok üzülmedim açıkçası.

Final'in ilk bileti belli şimdi. Geçen senenin şampiyonu bu sene de finalde ve arkasına yaslanıp rakibini bekliyor. Geçen senenin aynısı bir eşleşme görme ihtimalimiz de oldukça fazla. Chealsea finale çıkar ise hem bir intikam maçı olacak hem de şu an dünyadaki en iyi 3 teknik adamdan 2'sinin saha kenarında olmasının zevkini tadacağız.

Hiç yorum yok: