03 Mayıs 2009

Crucible'da Finalin Adı: Murphy vs. Higgins



Dünya Snoker Şampiyonası'nda 2009 Finali'nin Higgins'den sonraki ismi de belli oldu: Murphy.

Higgins-Allen finali içn tecrübenin ağır basması beklenebilir ama Allen'ı da yabana atmamak lazım demiştim, Allen bu dediklerimizi yabana attı anlaşılan. Çok kötü başladı seriye, daha 1. session sonunda skor 6-2 Higgins lehine gelmişti bile. Genel Mark Allen performansının çok altında kaldı, aslında biraz da güven ile oynayan bir oyuncu olduğu için seriye kötü başlaması etkiledi O'nu. Bir ara seri 14-4'e geldi ama Allen muhteşem bir geri dönüş yaparak skoru 16-13'e kadar getirebildi oyunu ama Higgins artık seriyi fazla uzatmak istemedi ve öldürücü darbeyi vurarak 17-13 ile finale kalan ilk oyuncu oldu.

Diğer eşleşme olan Murphy - Robertson karşılaşması daha heyecanlı olmaya adaydı ki öyle de oldu. 2. session sonunda skor diğer eşleşmeye göre saha yakın seyrediyordu : 9-7 (Murphy). 3. session'da Murphy skoru 14-7'ye kadar taşısa da Robertson muhteşem bir geri dönüşle ard arda 7 frame alarak 14-14'de eşitledi oyunu. 29. frame'de de Murphy'nin kötü açılışının ardından ard arda sayılar bulsa da yaptığı basit hatalar ile 3 frame kaybederek belki de kazanabileceği bir oyuavuçlarının arasından uçuverdi. Yine de turun genelini düşününce Murphy'nin belirli standardı tutturma adına çok daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Robertson burada finale çok yaklaşıp ucundan dönse de risk almayı seven cesur oyununu daha başarılı atışlar ile birleştirir ise daha iyi noktalarda yer alacağından eminim. Bu yarı final özelinde özellikle Muphy'ye göre uzun potlarda çok daha başarısız olduğu gerçeğinin de altını çizmek lazım.

2005 ve 2007 Dünya Şampiyonları Murph ile Higgins'in eşleşmesi çok müthiş olacak. Seri boyunca farkın herhangi bir taraf adına 3'ün üstüne çıkması bence büyük sürpriz olur. Dengeli bir oyun izleyeceğiz. Bu kadar yakın güçlerin eşleşmesinde her 2 tarafın da kazanması beklenebilir ama benim favorim Murpyh.

2 yorum:

Bolat dedi ki...

Bence ise Higgins kazanacak..

Sacit Tekin dedi ki...

Peki final sonrası görüşürüz o zaman :)